11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

10 likumi ideālai guļamistabai

 

Guļamistaba nav tikai telpa, kurā uzņemam skaistumam un veselībai tik ļoti svarīgo miega devu. Pareizi iekārtota, tā var kļūt par vietu, kur pavadīti neaizmirstamākie mirkļi. Seko desmit Cosmo ieteikumiem un tiec pie perfektas guļamistabas! Izveido telpu, kas ne vien nodrošinās lielisku miegu, bet arī radīs perfektu vidi taviem jaunajiem, karstajiem piedzīvojumiem!

 

Piešķir telpai smaržu

Jau no seniem laikiem aromterapija izmantota kā seksuāla noskaņojuma ierosinātājs. Vīriešus īpaši uzbudinošie aromāti nav tālu jāmeklē – mēs varam saderēt, ka vairākas no smaržām ir atrodamas pat tavā virtuvē! Gaisā iztvaicēta lavandas eļļa atbrīvos no darbadienas noguruma un dos spēku lieliskam vakaram, savukārt pie gultas novietots trauciņš ar pāris kanēļa standziņām darbosies kā libido pastiprinātājs. Pamēģini arī vaniļu, šokolādi un jasmīnu – tu nenožēlosi!

Kas tev uz naktsskapīša?

Parūpējies, lai tavā guļamistabā vienmēr būtu kāda lieliska grāmata vai žurnāls. Laba lasāmviela palīdzēs labāk iemigt vai noskaņoties pareizai notij pirms brīvdienām un iederēsies guļamistabā daudz labāk kā televizors vai dators.

Pievērs uzmanību apgaismojumam

Svarīgi, lai tavā guļamistabā būtu vairāk kā viens gaismas avots. Ideālā variantā vismaz vienam no tiem vajadzētu būt ar regulējamu gaismas stiprumu – tā radīsi pareizu atmosfēru romantiskos vakaros. Istabai lielisku akcentu piešķirs modīga naktslampiņa vai stāvlampa, kas noderēs arī lasīšanai. Tai iedvesmu vari smelties kādā no vietējiem interneta veikaliem.

Parūpējies par siltu paklāju

Guļamistabā mēs bieži vien staigājam ar basām kājām. Piecelties no rīta būs vieglāk, ja to darīsi, piezemējot kājas uz mīksta paklāja. Paklājs piešķir istabai siltuma un mājīguma sajūtu un noder kā dizaina elements. Veikalos pieejami bārkšu paklāji vai grīdassegas ar pavisam interesantiem rakstiem. Ja nevēlies noklāt grīdu pilnībā, iegādājies kādu izteiksmīgu, mīkstu, maza izmēra paklāju, ko novietot pie gultas!

Izvēlies violeto

Pētījumi liecina, ka tieši violetā krāsa visvairāk stimulē seksuālo apetīti. Šo aristokrātisko krāsu vari izmantot gultasveļā, paklājos vai pat sienu krāsojumā. Tā lieliski saderēs ar brūno, balto, pelēko un dažādiem pasteļtoņiem. Nebaidies eksperimentēt!

Atrodi atbilstošus aizkarus

Aizkari vai žalūzijas pasargā tavu miegu no saules stariem un nodrošina guļamistabas privātumu. Žalūzijas var būt labāki gaismas aizturētāji un tās uzkrās mazāk putekļu. Turpretī nedaudz caurspīdīgi, gaiši aizkari līdz zemei izskatīsies īpaši labi plašās guļamistabās. Ja tev patīk gaiši aizkari, bet no rītiem vēlies maz saules, papildus aizkariem izvēlies rullo tipa žalūzijas, kuras vari paslēpt aiz aizkaru stangas.

Saki “jā” zīdam

Zīdam piemīt izcilas termālās īpašības, tas atstāj labvēlīgu ietekmi uz matiem un ādu un ir antialerģisks. Turklāt interneta mazumtirgotāja littlewoods.com veiktajā aptaujā noskaidrots, ka tieši zīda gultasveļā guļošie ir visaktīvākie mīlnieki.

Organizē kārtību

Sakārto mantas pēc principa “katrai lietai ir sava vieta”. Šo principu paturi prātā, nevis pieņem par pašsaprotamu, ka uz naktsskapīša jāatrodas nagu lakai, tējas krūzei un mobilā telefona lādētājam. Sīkām detaļām labi noderēs gaumīgi groziņi un ar audumu pārvilktas vai apgleznotas kastes, kas pieskaņotas interjeram vai plauktiem. Kārtīgi organizēta guļamistaba īpaši noderēs rītos pirms darba, kad būsiet aizsnaudušies – Tu spēsi ātri atrast vajadzīgo, nevis tērēsi laiku, pārcilājot neskaitāmas mantas.

Asiem priekšmetiem – nē!

Stikla galdiņam vai milzu kaktusam tavā guļamistabā nebūs īstā vieta. Tas pamatojams ne vien praktisku apsvērumu dēļ, arī Fen šui vadlīnijas norāda, ka asi priekšmeti telpā var radīt disharmoniju. Tā vietā piepildi istabu ar komfortu un mājīgumu, parūpējoties par vairākiem mīkstiem spilveniem gultai, kas pieskaņoti citiem istabas aksesuāriem.

Piešķir guļamistabai savu raksturu

Personalizē guļamistabu ar sev tīkamiem aksesuāriem. Askētiskai guļamistabai lieliski piestāvēs melnbaltas fotogrāfijas baltos rāmīšos vai lieli modernās mākslas darbi, savukārt romantiska rakstura istabā labi iekļausies klasiski gleznojumi greznos rāmjos. Interesanti izskatīsies arī uz sienas veidota daudz mazu fotorāmīšu kolāža. Par labu aksesuāru noderēs arī dekoratīvas vāzes, sveces un grāmatas. Eksperimentē un atrodi stilu, kas tev patīk vislabāk!

Teksts: Lota Plezere

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsBeCarousell debitēs Riga Fashion Week
Nākamais rakstsAtkāpe no ikdienas