6.4 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Sarīko svinības bez lieka stresa!

 

Gatavošanās lielām viesībām var aizņemt ne tikai daudz laika, bet arī radīt milzīgu stresu. Īpaši, ja svinību galvenā organizatore esi tu pati. Tomēr, laikus gatavojoties un ievērojot dažus pavisam vienkāršus padomus, ir iespējams izvairīties no stresa. Izlasi dažus ieteikumus!

Gatavojies svinībām laicīgi

Pārliecinies, vai tev ir visi nepieciešami trauki. Jau laicīgi apdomā, kādus ēdienus pasniegsi un traukus izmantosi. Tā tu izvairīsies no nepatīkama pārsteiguma, ka, piemēram, pietrūkst šķīvis uzkodām.

Sagatavo uzkodas. Viesi noteikti neieradīsies vienlaikus. Sagatavo uzkodas! Kamēr ieradīsies pārējie ciemiņi, viesi, kas būs jau ieradušies, varēs tās nobaudīt. Tā visu ciemiņu sagaidīšana neliksies tik neveikla.

Sagādā ledu. Tu noteikti piekritīsi, ka kokteiļi ar ledu ir daudz baudāmāki. Tādēļ jau laikus parūpējies, lai tev mājās būtu pietiekami daudz ledus gabaliņu, ko likt klāt dzērieniem. Tos iespējams nopirkt jebkurā pārtikas veikalā vai mājas apstākļos vari pagatavot pati. Izmēģini ledus gabaliņos iesaldēt ogas vai piparmētru lapiņas.

Parūpējies par dzērieniem. Pirms ballītes pagatavo sīrupu un ieliec to ledusskapī. Izmantojot šo triku, vakara gaitā uzjaukt kokteiļus būs daudz ātrāk un vienkāršāk!

Izbaudi svētkus

Nepasniedz visu ēdienu uzreiz. Liekot ēdienus uz galda, daļu atstāj ledusskapī. Svinību laikā tev nebūs jāsatraucas, ka trauki ātri tukšojas. Tu tos varēsi jebkurā brīdī papildināt.

Esi kopā ar viesiem. Neatstāj ciemiņus vienus pašus. Dārzeņu plate ballītes laikā pavisam noteikti būs jāpapildina. Paņem no virtuves iepriekš sagatavotus dārzeņus un griešanas dēlīti. Tam, protams, jābūt tādam, ko vari likt uz saklātā galda. Varēsi sagriezt dārzeņus, esot kopā ar viesiem, nevis atrodoties virtuvē.

Iesaisti ciemiņus. Ja draugi piedāvā palīdzēt, neatsakies! Iesaisti viesus galda klāšanā un ballītes atmosfēras uzturēšanā. Liec puišiem parūpēties par dzērieniem un uzraudzīt, lai nevienam nebūtu tukša glāze. Savukārt meitenes lai gādā par brīnišķīgu pasākuma gaisotni!

 

Uzkop ātri un viegli

Atvieglo trauku mazgāšanu. Nav nekā nomācošāka par netīro trauku mazgāšanu pēc lieliskajām viesībām. Tāpēc, lai traukus nomazgāt būtu vieglāk, ieliec tos ar ūdeni pilnā izlietnē. Pēc desmit minūtēm redzēsi, ka darbs teju jau ir izdarīts!

Ļauj tīrajiem traukiem nožūt. Izklāj uz galda dvieli, kur nomazgātos traukus nolikt. Līdz rītam tie jau būs nožuvuši. Kad atgūsies pēc svinībām, varēsi tos salikt pa vietām.

Atstāj uzkopšanas darbus uz nākamo dienu. Pēc kārtīgām viesībām galdauts noteikti izskatīsies briesmīgi. Iemērc to bļodā ar ūdeni un pielej veļas mazgājamo līdzekli. Atstāj galdautu iemērktu līdz pat nākamās dienas rītam. Un tev par to vairs nebūs jādomā!

 

Lai arī esam lieliskas ballīšu organizatores, šad tad tomēr mēdz atgadīties arī kas neplānots. Tāpēc pirms nākamajām svinībām iepriekš sagatavo:

  • Zāles pret galvassāpēm.
  • Salokāmos krēslus (tie nekad nevar būt par daudz).
  • Rezerves pudeļu attaisāmo.
  • Traipu tīrītāju paklājam un drēbēm (vai tu atceries ballīti, kur nekas netika izliets?).
  • Sveces un sērkociņus.
  • Ēdienu piegādes telefonu numurus (katram gadījumam).
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.