0.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Uzveic laika joslas, kad esi ceļojumā!

 

Protams, jebkuru ceļojumu mēs parasti gaidām ar patīkamu satraukumu un milzīgu prieku. Taču ir arī kas tāds, kas daudzām no mums rada nevajadzīgas raizes – tā ir laika joslu maiņa. Dažkārt cilvēka organisma adaptācija laika joslu maiņai nāk komplektā ar sliktu pašsajūtu, nogurumu, dehidrēšanos un tamlīdzīgi. Ja esi viena no ceļotājām, kurai laika joslu maiņa sagādā raizes, mums ir labas ziņas: ir daži paņēmieni šķēršļu pārvarēšanai, neizmantojot medikamentus.

Izlasi četrus Cosmo ieteikumus un laika joslu maiņa ceļojuma laikā tev sagādās mazāk galvassāpes!

Gatavojies jau laicīgi!
Vismaz nedēļu pirms ceļošanas sāc pieradināt savu organismu pie jaunās dienas kārtības, kāda ieplānota galamērķī. Maini gulētiešanas un celšanās laiku, izvēlies ēdienu ar mazāk kalorijām, dzer vairāk nomierinošās tējas – kumelītes, piparmētras vai salvijas. Tas liks tavam organismam pamazām sagatavoties ceļojumam. Iespējams, ar šīm nelielajām izmaiņām ikdienas dzīvē būs gana, un tu veiksmīgi pārvarēsi diskomfortu, ko rada laika joslu maiņa.

Pierodi pie laika joslas
Tiklīdz esi iekārtojusies savā lidmašīnas sēdvietā, noregulē pulksteni, iestatot laiku, kāds ir galamērķī. Atceries – no šī brīža tu jau esi tur! Tu nevari kontrolēt savu izsalkumu, tomēr tu spēj kontrolēt, kad iet gulēt un kad būt nomodā. Tāpēc centies pielāgoties paredzētajam dienas ritmam, jau esot lidmašīnā. Sasniedzot galamērķi, varēsi plānot savas dienas gaitas tā, it kā tu šajā laika zonā dzīvotu jau ilgi.

Lieto daudz šķidruma
Lidojuma laikā atmosfēras spiediens lidmašīnā veicina pastiprinātu organisma atūdeņošanos. Tas var izraisīt diskomfortu, kā rezultātā tu nespēj iemigt, vai arī guli, kad vēlies būt nomodā. Tāpēc, tiklīdz lidmašīna pacēlusies, pēc iespējas vairāk centies uzņemt šķidrumu – palūdz stjuartei sulu vai negāzētu minerālūdeni. Kaut arī tavs organisms alkst pēc kā uzmundrinoša, mēģini atturēties no tā. Tāpēc, ka tēja, kafija un alkohols gaisā iedarbojas ātrāk nekā uz zemes, taču, lietojot šos dzērienus, arī organisma atūdeņošanās notiek ātrāk. Un tas nudien neatvieglos ne tavu ceļojumu, ne arī pielāgošanos jauniem apstākļiem.

Pievienojies vietējiem
Roma, Parīze, Ņujorka… Kad beidzot esi nonākusi galamērķī, pievienojies vietējo iedzīvotāju ikdienai. Ja atlidoji naktī, dodies nekavējoties gulēt. Ja ieradies brokastu laikā, pievienojies citiem brokastīs. Tā tu ātrāk pieradīsi pie vajadzīgā dzīves ritma un nelaidīsi garām ne mirkli, ko vari izbaudīt brīnišķīga ceļojuma laikā!

Teksts: Jevgēnija Jakovļeva, Anda Bīriņa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsPiesaki karu pumpām!
Nākamais rakstsKā hobiju izmantot karjerā