7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Esi gatava negaidītiem ciemiņiem!

 

Gada nogale ir laiks, kad negaidīti ciemiņi uzrodas visbiežāk. Pat tad, ja tie ir paši tuvākie radinieki vai labākie draugi, vienmēr gribas, lai ciemiņu uzņemšana savās mājas noris gludi. Tāpēc esam sagatavojuši padomu vācelīti, kurā atradīsi labus ieteikumus, kā ātri un ērti sagatavoties negaidītu viesu klātbūtnei. Seko tiem un esi gatava uzņemt viesus jau pēc pusstundas!

Neļaujies panikai! Rīkojies pēc plāna!

Negaidīts zvans ar tekstu “ieskriesim pie jums pēc pusstundas” var būt ne tikai prieka avots, bet arī radīt trauksmi un stresu par to, kā sagatavoties viesu uzņemšanai. Māja nekārtīga, ledusskapis tukšs, bet ciemiņi ar katru mirkli tuvojas. Ko iesākt un ar ko lai sāk?! Pirmkārt, nomierinies – ja darīsi pašas nepieciešamākās lietas, būsi gatava uzņemt ciemiņus jau pēc pārdesmit minūtēm!

Koncentrējies uz viesistabu
Parasti ciemošanās norisinās divās vietās – viesistabā un virtuvē. Tāpēc koncentrējies uz telpām, kurās viesi uzturēsies, nevajadzīgās lietas noglabājot citās telpās un durvis uz tām aizverot. Ja vien pie tevis neierodas mazi bērni, viesi neies istabās, uz kurām durvis būs aizvērtas. Tāpēc droši tajās novieto veļas žāvētāju, tikko lasīto žurnālu kaudzi, savu somiņu, kas joprojām stāv uz viesistabas dīvāna, kā arī citas lietas. Kad tas izdarīts, izslauki esošās telpas, izmantojot uz slotas uzliktu mitru drānu. Putekļu sūcēja lietošana tikai patērēs tavu laiku un piesārņos gaisu!

Atsvaidzini vannasistabu
Vannasistabai jābūt kārtībā, tas ir kā likums. Nav nepieciešams steidzīgi berzt vannu vai dušas kabīni, taču izlietnei jābūt tīrai, gaisam svaigam un taviem kosmētikas piederumiem – sakārtotiem. Tāpat arī neaizmirsti veļasmašīnā ievietot netīrās drēbes un veļasmašīnas durtiņas stingri aizvērt. Viesi noteikti izmantos izdevību pēc atbraukšanas nomazgāt rokas, tāpēc visam jābūt kārtībā! Lai ātri un ērti savāktu kosmētikas piederumus, saliec tos vienkopus pītā grozā vai noslēp atviktnēs. Lai radītu mājīgāku atmosfēru, drošā vietā, piemēram, stūrī uz vannas malas, vari aizdegt aromātisko sveci. Tāpat arī neaizmirsti, ka vannasistabā jābūt noliktiem tīriem dvieļiem roku slaucīšanai. Dvieļus, kurus lieto ikdienā, labāk ieliec skapī vai salocītā veidā ievieto plauktā.

Izveido uzkodu stūrīti
Kad telpas esi uzkopusi, laiks padomāt par uzkodām. Tā kā ciemiņi pieteikušies neplānoti, visticamāk, viņi atvedīs ciemakukuli. Tomēr jauks žests no tavas puses būs, ja izveidosi uzkodu stūrīti jau laikus. Ja patiešām neviens palīgs nevar aizskriet līdz veikalam, vienmēr noderēs sagriezts siers vai dārzeņi. Bieži vien, kad šķiet – mājās patiešām nekā nav, tik un tā ir iespējams atrast svaigus burkānus (tos notīrītus sazgriezt stabiņos), puķkāpostus un kādas sastāvdaļas dresingam. Izrotā galdu ar ziediem vai Adventes vainagu,- tā izskatīsies skaistāk, turklāt dekorācijas arī aizņems papildus vietu un galds neizskatīsies tik tukšs!

Izdekorē telpas
Ja viss izdarīts un pati jau esi paspējusi uzposties, tev atlicis vien laiks mazliet izdekorēt telpas. Šur tur dīvānā pa dekoratīvajam spilvenam, krāsainas salvetes, kā arī iedegtas sveces uz galda ātri vien radīs mājīgāku gaisotni. Nu re, esi gatava uzņemt viesus jau tagad!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.