4.3 C
Rīga
ceturtdien, 18 aprīlis, 2024

Kā rodas blaugznas un kā ar tām cīnīties?

 

Ja uz taviem pleciem sabirst kas balts un ir skaidri zināms, ka tas nav sniegs, tad ir pienācis pēdējais laiks padomāt par savu galvas ādas veselību. Šeit atradīsi paņēmienus, lai tava cīņa pret blaugznām izvērstos veiksmīga, kā arī uzzināsi iemeslu, kādēļ rodas blaugznas. 

Blaugznas izraisa:

1. Mainīts hormonu līmenis.

2. Iedzimtība.

3. Mainīta tauku dziedzeru sekrēcija, pastiprināta taukainība.

4. Organisma vispārējā veselības stāvokļa pasliktināšanās.

5. Ārējie faktori, piemēram, vide.

6. Nepiemēroti matu kopšanas līdzekļi.

7. Saskarsme ar citiem blaugznainajiem.

 

Līdzīgas ādas slimības:

1. Sēnītes – pastiprināta matu izkrišana un to regulāra lūšana.

2. Seborejiskais dermatits – izteikta ādas taukainība, apsārtums un ādas lobīšanās, tas var parādīties uz sejas un ķermeņa.

3. Zvīņu ēde – bieži sastopama, raksturīgi ir ādas izsitumi, kas ir virs ādas līmeņa. 

 

Ārstēšana:

1. Iegādājies pretblaugznu šampūnu, kurš nopērkams aptiekā! Aptiekā nopērkamie šampūni ir efektīvi ne tikai cīņai ar blaugznām, bet arī ar galvas ādas iekaisumiem.

2. Matus mazgā bieži un izvēloties tikai un vienīgi aptiekā iegādātos šampūnu un matu balzāmu, šampūnam jābūt speciāli pret blaugnām un ar to mati jāizmazgā divas reizes.

3. Nepierodi pie pretblaugznu šampūna, kad jūti, ka situācija ir uzlabojusies, tad nomaini šo šampūnu pret citu profesionālo vai ārstniecisko šampūnu, kuram nav rakstīts, ka tas ir pret blaugznām.

 

Atceries: Cīņa ar blaugznām var ilgt pāris mēnešus vai pat visu mūžu. Visbiežāk blaugznas ir cilvēkiem no 20 – 50 gadu vecumam, pēc 50 gadu vecuma blaugznu daudzums samazinās vai pazūd vispār. Blaugznas norims, ja tev būs normāla galvas āda – mikroflora un neitrāli pārējie izraisītāji.

 

Autors: Dieviete.lv

 

 

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.