1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Kalifornijā jaunnedēļ varētu atsākt kino uzņemšanu

 

ASV Kalifornijas štats pirmdien nāks klajā ar vadlīnijām, kas vairākos pavalsts apgabalos, iespējams, pat jau jaunnedēļ ļaus atsākt kino un televīzijas filmu uzņemšanu, trešdien pavēstīja štata gubernators Gevins Ņūsoms. Tiesa gan, galvenajā industrijas centrā Losandželosā tas pagaidām vēl notikt nevarēs.

“Mēs šobrīd izstrādājam vadlīnijas, kas attieksies uz ražošanu, televīziju, reklāmām, kas ļaus [atsevišķiem] apgabaliem virzīties uz priekšu un ļaus īstenot zināmas modifikācijas, ļaus veikt zināmu darbu, ļaus zināmu kustību jūsu industrijā,” virtuālajā apaļā galda diskusijā par ekonomikas atvēršanu sacīja gubernators.

“Tas nenozīmē, ka visur tiek ieslēgta gaisma,” viņš brīdināja.

No Kalifornijas 58 apgabaliem 53 atbilst štata kritērijiem darbības atsākšanai, bet Losandželosas apgabalā, kur notiek lielākā daļa ar filmu uzņemšanu saistītā darba, “mums ir štata daļa ar izaicinājumiem”, sacīja gubernators.

Filmu un televīzijas programmu ražošana Kalifornijā ir apturēta kopš marta vidus.

Losandželosas amatpersonas šonedēļ brīdināja, ka restorāni un tirdzniecības centri būs slēgti vismaz līdz 4.jūlijam, kaut arī citās Kalifornijas daļās ierobežojumi tiek mazināti.

Straumēšanas uzņēmuma “Netflix” vadības pārstāvis Teds Sarandoss telekonferences gaitā brīdināja, ka “ekonomēšanai uz drošības rēķina [industrijā] būs šausmīgas sekas ilgtermiņā”.

Viņa uzņēmums jau šobrīd ir atsācis filmēšanu tādās valstīs kā Islande, Zviedrija un Dienvidkoreja.

Projekti, kurus var īstenot mazākas komandas, piemēram, dokumentālo filmu uzņemšana, varēs tikt atsākti ātrāk, bet mākslas filmām, kuru uzņemšanā iesaistīts liels cilvēku skaits, būs vajadzīgi “lieli drošības pasākumi un lieli loģistikas risinājumi”, viņš piebilda.

Autors: nozare.lv

21.05.2020.

 
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.