1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Padomi, kā sevi pasargāt no nepatīkamām situācijām, dodoties ceļojumā

 

Happy couple on romantic holiday in Venezia by Cristian Negroni on 500px.com

Ņem līdzi vairākas norēķinu kartes. Tu nekad nevari zināt, kas notiks. Pēkšņi banka var nobloķēt tavu kontu, jo radīsies aizdomas par to, ka tavi dati ārzemēs tiek nozagti; tev var pazust somiņa vai, sliktākā gadījumā, kāds to var nozagt. Tev vienmēr ir jābūt reserves iespējām norēķināties.

Ja tu ceļo uz valsti, kur nerunā tev zināmā valodā, iemācies pāris pamata frāzes – labrīt, labvakar, sveiki, paldies, uz redzēšanos, lūdzu, palīgā utt. Noteikti noderīgi būtu līdzi paņemt arī vārdnīcu vai izmantot aplikācijas telefonā.

Vienmēr nēsā līdzi nelielu daudzumu skaidras naudas. Tā vienmēr noderēs mazajos suvenīru veikalos vai tirgū. Noteikti nemaini naudu lidostā, jo tur komisija būs lielāka.

Savā bankā noskaidro, cik liela būs komisija, ja ārzemēs izmantosi bankomātu. Komisijas maksa katrā valstī var pamatīgi atšķirties, tāpēc labāk uzreiz noskaidro, kas ir kas, citādi pēc tam savā kontā redzēsi visādus brīnumus.

Izvēlies atbilstošu apģērbu. Mēģini “saplūst” ar apkārtējiem. Tādējādi tu izvairīsies no krāpniekiem vai tiksi pie labāka galdiņa restorānā!

Glabā naudu kurpē. Ja dodies pa nakti izklaidēties, vienmēr savā kurpē ieliec naudas summu, kas būtu pietiekama, lai samaksātu par taksi līdz viesnīcai gadījumā, ja tavu somiņu vai maku nozog.

Nenēsā sev līdzi pasi. Nēsā līdzi kopiju, bet oriģinālu atstāj viesnīcā.

Noskaidro, kādas ir taksometru cenas. Cik no lidostas līdz viesnīcai, cik pa pilsētu. Lielākajā daļā pilsētu un valstu cenas ir diezgan standartizētas, taču dažkārt taksometru vadītāji var nosaukt augstāku cenu ar domu, ka tūrists jau tāpat nezina, kāda ir patiesā cena.

Pieturies pie oficiālajiem taksometriem. Nepievērs uzmanību tipiem, kas vienkārši piedāvā tevi aizvest.

Centies izvairīties no tūristu zonām. Neej, kur iet tūristi… Neiepērcies, kur tūristi… Neēd, kur tūristi… Tūristi maksā visvairāk un saņem sliktāko apkalpošanu.

Saglabā pašpārliecinātību un tēlo, ka zini, kur ej. Ja tev vajag paskatīties ceļu kartē, tad dari to, stāvot kādā kafejnīcā, veikalā vai viesnīcā.

Izvairies no protestiem un demonstrācijām. Zinot to, kas notiek pasaulē…

Ja tu pēkšņi nejūties droši, dodies uz vietu, kur ir daudz cilvēku.

 

Avots: Huffingtonpost.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.