12.6 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Skrien un ziedo bērniem – ikgadējais labdarības skrējiens norisināsies jau šo svētdien

 
Attēls: Publicitātes

Šajā nedēļas nogalē, 10.decembrī, Doma laukumu Rīgā piepildīs simtiem atraktīvu labas gribas cilvēku Ziemassvētku vecīšu tērpos. 11.30 starts tiks dots labdarības skrējienam, kurā ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts ziedot līdzekļus rehabilitācijai bērniem ar kustību traucējumiem. Par Ziemassvētku vecīšu tērpu ziedotājiem galva nav jālauza – to ikviens, veicot ziedojumu, saņems bez maksas. 

Pieteikšanās skrējienam interneta vietnē www.ekase.lv jau noris pilnā sparā. Individuālajiem dalībniekiem ziedojums ir 15 eiro, ģimenēm (diviem pieaugušajiem un diviem bērniem) – 30 eiro. Pieteikties labdarības skrējienam var arī grupas, sākot no 20 cilvēkiem, veicot grupas ziedojumu. Plašāka informācija pieejama vietnē www.ekase.lv.

Pozitīvām emocijām piepildītais skrējiens šogad norisināsies jau desmito reizi. Simbolisko, labdarībai veltīto 1,7 kilometru garo distanci gan pieaugušie, gan bērni kopā ar saviem vecākiem, gan arī saimnieki ar saviem suņiem aicināti veikt skrienot vai ejot.

Ikviens dalībnieks pēc pozitīvām emocijām piepildītā skrējiena tiks apbalvots ar medaļu un arī kādu kārumu no pasākuma atbalstītājiem. Labdarības skrējiena atbalstītāji būs parūpējušies par pārsteiguma balvām ne tikai ātrākajiem skrējējiem, bet arī atraktīvākajiem un atbilstoši tematikai interesantāk ģērbtiem skrējējiem.

Balvas tiks sarūpētas arī ikvienam četrkājainajam draugam, turklāt tematiski visoriģinālāk tērptie suņi varēs pretendēt uz simpātiju balvām no pasākuma atbalstītāja.

Rīgas Starptautiskā Rotary kluba organizētais skrējiens tiek rīkots sadarbībā ar labdarības organizāciju Ziedot.lv. Šī gada mērķis ir ziedojumos savākt vismaz 10 000 eiro, lai vismaz seši bērni ar kustību traucējumiem varētu apmeklēt 250 rehabilitācijas nodarbības ar speciālu gaitas robotu G-EO System. Nodarbībās bērni varēs trenēt gaitu pa līdzenu virsmu, imitēt kāpšanu pa trepēm, kas palielina iespējas patstāvīgi spert pirmos soļus.

Deviņu gadu laikā Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējienos pulcēti vairāk nekā 5500 dalībnieku, kuri kopumā saziedojuši vairāk nekā 100 000 eiro tādiem labdarības projektiem kā enterālo maisījumu iegāde smagi slimu bērnu dzīvības uzturēšanai, reitterapijas nodarbībām, bāreņu patvēruma nama atbalstam, mobilajam bērnu veselības centram un smagi slimu bērniņu māmiņu atbalstam.

Šogad Ziemassvētku vecīšu labdarības skrējiena mērķi sasniegt palīdzēs pasākuma lieldraugi: SIA “Robert Bosch” un SIA “Baltic Candles Ltd”, kā arī uzticamie partneri un citi atbalstītāji: apdrošināšanas sabiedrība ERGO, Tim Kelly Group, reklāmas aģentūra SIA “Mēmais”, labdarības organizācija Ziedot.lv, sabiedrisko attiecību aģentūra SIA “Deep White”, portāls Ekase.lv, portāls LiveRiga.lv, SIA “Splashing Prezentreklāma”, SIA “Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš”, SIA “Big Ben”, SIA “L-Ekspresis”,  SIA “Linstow Center Management”, SIA “Granīts”, SIA “Tele2 Shared Service Center”, Taiwan embassy in Latvia, SIA “Nord-Exim”, Radisson Blu Daugava Hotel, Tallink Hotel Riga, Hill`s Pet Nutrition, SIA “Narvesen Baltija”, SIA “Skrīveru Saldumi”, Latvijas Futbola federācija.

 

Autors: Deepwhite 06.12.2017

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.