1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Latvijas modes mākslinieki ar dalību Ziemassvētku DigiTirgū atbalstīs bērnus ar mācīšanās traucējumiem

 
Attēls: Publicitātes

Spilgti Latvijas modes mākslinieki – Brigita Stroda, Asnāte Smeltere, Dace Bahmane un zīmoli “Linoteka” un “Mayra”– ar savu dalību Ziemassvētku DigiTirgū apņēmušies atbalstīt bērnus ar specifiskiem mācīšanās traucējumiem. Ieņēmumus par vienu, īpaši izgatavotu un Latvijas amatnieku digitālajā gadatirgū pārdotumeistardarbuviņi ziedos Latvijas Disleksijas biedrībai.Šīs un citas latviskām tradīcijām bagātas, meistaru lolotas Ziemassvētku dāvanasinterneta vietnē digitirgus.lv iegādāties var līdz 17. decembrim.

Māksliniece Brigita Stroda, kura dēvēta par kroņu patronesi Latvijā un ne tikai, jo viņas radītie kroņi ir meklējami gan Igaunijā, gan Itālijā, Zviedrijā, Ņujorkā un pat Austrālijā, DigiTirgum izveidojusi īpašu kroni, par kuru saņemtie ienākumi tiks ziedoti, lai palīdzētu bērniem ar disleksiju.“Ar tīru, vienkāršu apļa enerģiju, kronis sarunājas ar valkātāju – ar tikpat tīru enerģiju priecāšos šī oriģināldarba ieņēmumus nodot bērnu atbalstam! DigiTirgum radītais kronis ne vien mirdzēs tā valkātājas galvā vai noņemot, pakarināts pie sienas, dzīvos savu dzīvi kā mākslas darbs, bet arī palīdzēs uzlabot izglītības iespējas bērniem, kas diendienā sadzīvo ar disleksiju,”stāsta Brigita Stroda.

Attēls: Publicitātes

“Jaunais salons A” sadarbībā ar “Seno klēti” un Asnāti Smelteri šim mērķim ziedos ieņēmumus, kas gūti, pārdodot elegantu melnukokteiļkleitu no latviskas apģērbu kolekcijas. “Linoteka”DigiTirgus apmeklētājiem piedāvā stellēs austu dabīga zīda un vilnas šalli, bet zīmols “Mayra”, kas lepojas ar tautiskiem izšuvumiem un tērpiem, piedāvā izšūtu jostu ar Austras koku. Savukārt modes māksliniece Dace Bahmane, kas ir dalījusies ar savām zināšanām ar tradicionālo prasmju amatniekiem projektā “Meistars 21.gadsimtā”, lai Latvijas amatnieki būtu pircējiem mūsdienīgi pieejami un konkurētspējīgi interneta laikmetā, dalībai tirdziņāizvēlējusi sava zīmola kreklu. Visi tirdziņa ieņēmumi par šiem mākslinieku darbiem tiks ziedoti labdarībai.

Attēls: Publicitātes

Digitālie tirdziņa apmeklētāji savu atbalstu var paust ne vien iegādājoties šo mākslinieku izvēlētās preces, bet arīapstiprinot savu dalību DigiTirgū.  Proti, par katru tirgus apmeklētāju 1 eiro tiks novirzīts, lai atbalstītu to skolēnuiesaisti pilnvērtīgā mācību procesā, kas cieš no disleksijas.Par pirmajiem 15 000 DigiTirgus apmeklētājiem Swedbank ziedos 15 000 eiro Latvijas Disleksijas biedrībai.

“Esam ļoti priecīgi, ka Latvijas amatu meistariem DigiTirgū pievienojušies arī savu popularitāti jau iemantojuši modes mākslinieki un zīmoli, kuru darinājumi ir latvisko tradīciju iedvesmoti. Ar savu atsaucību un nesavtību viņi ne tikai palīdzēs uzlabot izglītības iespējas bērniem ar specifiskiem mācīšanās traucējumiem, bet sagādās gandarījumuikvienam Ziemassvētku Digitirgus apmeklētājam. Kopā ar citiem meistariem modes mākslinieki ir sarūpējuši lielisku iespējumums katram zem eglītes nolikt īpašas dāvanas ar nacionālo identitāti,” pārliecināta Swedbank korporatīvo attiecību vadītāja Adriāna Kauliņa.

DigiTirgus darbojas divu nedēļu garumā, sākot no 4. decembra līdz pat 17. decembrim. Tajā varatrast visu nepieciešamo Ziemas saulgriežiem. Keramikas trauki, ādas izstrādājumi, izrakstīti svētku galdauti, rokām darinātas rotaļlietas, skaisti tērpi, meistarīgi veidoti kalumi un rotas, veselīgi un tradicionāli gardumi – tā ir tikai neliela daļa no plašā piedāvājuma, ko ir sarūpējuši ap 50 amatnieku no visas Latvijas. Meistari digitālos apmeklētājus gaidīs digitirgus.lv.

 

Autors: Swedbank Latvija

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.