6.3 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Padomi, kā ietaupīt naudu plānojot kāzas

 

Tavai kāzu dienai ir jābūt vienai no skaistākajām dienām tavā dzīvē. Taču, kā to izplānot tā, lai nevajadzētu ar šausmām skatīties bankas kontā un pēc tam jāpārdzīvo par izlietotajiem līdzekļiem?

To, cik kāzas būs labas, neraksturo tas, cik daudz naudas tu iztērēsi un cik ietaupīsi. Galvenais ir tas, cik ļoti tu tās izbaudīsi. Tā ir tava īpašā diena! Labās ziņas ir tādas, ka ietaupīt un neatteikt savās īpašajās vēlmēs ir iespējams.

Izvērtē prioritātes. Pirms tu sāc kārtīgi plānot savas kāzas, apsēdies un ar partneri uz papīra uzrakstiet jūsu prioritātes. Tas ļaus saprast, kur jānovirza lielākā daļa budžeta, bez kā var iztikt, un kur var meklēt alternatīvas. Vienmēr būs kaut kas, bez kā var iztikt (lieli hēlija baloni, video operators, grezna mašīna, daudz ziedu dekorācijas utt.)

Pārskati viesu sarakstu. Šis ir labs veids, kā ietaupīt, ņemot vērā, cik daudz maksā ēdināšana vienam cilvēkam un viesu nama telpas. Jā, varbūt tu gribētu uzaicināt visus draugus, paziņas un tālos radus, taču atgriezies realitātē. Ja tu tiešām vēlies ietaupīt, tev būs jāizvērtē, kurus cilvēkus aicināt, un kruus, nē.

Kaulējies. Kaulēšanās ir tikai maza daļa no kāzu organizēšanas, kura var izvērsties diezgan pozitīvi. Pajautāšanas dēļ neviens vēl nav ticis sodīts, vai ne?

Svinību vietu izvēlies atbildīgi. Kārtīgi izpēti visas iespējas. Sāc ar to vietu izpēti, kas ir tuvāk ceremonijas vietai, jo tā tu varēsi ietaupīt ceļa izdevumus. Skaties, lai abas vietas ir tuvāk tavām mājām, arī tas atvieglos sagatavošanās procesus. Kāpēc maksāt par ceremoniju pils parkā, ja vari rīkot ceremoniju labākās draudzenes plašajā dārzā?

Samazini alkohola izmaksas. Tavs mērķis nav piedzirdīt visus un vēl par to pašai samaksāt. Jā, dzērieniem ir jābūt, bet ar mēru. Ja kādam ar to ir problēmas, lai pats maksā par saviem dzērieniem. Rūpīgi izvērtē, cik daudz un kas ir jāpērk, lai nenotiek tā, ka nopērc par daudz un vēlāk nezini, kur atlikumu likt.

Neaprobežojies ar sestdienu. Jā, daudziem pāriem kāzas ir sestdienā. Tieši tāpēc arī cenas ir augstākas tieši tajā dienā. Ja vēlies manāmi ietaupīt, izvēlies kādu darba dienu vai svētdienu. Tikai izziņo par dienu viesiem laicīgi, lai viņi var saplānot atvaļinājumus.

…Un neaprobežojies ar vasaru. Vasara ir kāzu aktīvākais un dārgākais laiks. Taču tas negarantē, ka diena būs silta un sausa, tāpēc nebaidies rīkot kāzas arī rudenī, pavasarī un pat ziemā. Tev ir tikai jāizvērtē, kādu tu redzi savu dienu.

Nemeklē kleitu kāzu salonos. Jau sen ir zināms, ka vārds „kāzas” sadārdzina visu vismaz divas reizes. Ja tu nemeklē ļoti specifisku kleitu, tad pastaigā pa vienkāršiem vakarkleitu veikaliem un pameklē baltu kleitu tur. Jā, izvēle nebūs tik plaša kā kāzu salonā, taču ietaupījums būs manāms.

Kāzu tortei nav jābūt milzīgai. Torte noteikti nav no lētākajiem priekiem, taču tā ir svarīga kāzu dienas sastāvdaļa. Atceries – ne visi vēlēsies ēst kūku, ne visi gribēs lielus gabalus, tāpēc nebaidies, ja torte būs nedaudz mazāka. Labāk izveido atsevišķu desertu galdiņu. Tā būs lētāk, nekā maksājot par milzīgu torti.

Kādi vēl varētu būt veidi, kā ietaupīt?

 

Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.