17 C
Rīga
ceturtdien, 2 maijs, 2024

Kaut kas neticams! Suņu pašnāvību tilts

 

suņu pašnāvību tilts

Vairāk kā 600 suņi Skotijas lauku daļā, neizskaidrojamā veidā ir nolekuši no 50 pēdas augstā Overtoun tilta.
Mazā Skotijas zemienes ciemā pastāv 19. gadsimta tilts ar dīvainībām, kas ir atbildīgas par simtiem suņu likteņa beigšanos aiz tā malām. Pēdējo 60 gadu laikā tā plaisājošās malas ir redzējušas vairāk kā 600 suņus, kas pārlekuši  augstajām malām, kuras atrodas 50 pēdu augstumā, kā arī redzējušas lēcienu sekas apakšā. Neskatoties uz fenomena vairākām izmeklēšanām, neviens nav bijis spējīgs noteikt, kas ietekmē suņus nolekt.

Problēma ir kļuvusi tik liela, ka ir uzstādītas zīmes, kas norāda, ka suņi ir jātur pavadā.

Daži uzskata, ka tas ir lēdijas Overtoun gars, kas liek suņiem lēkt pāri tilta malām. Skolotājs Pauls Owens saka: “Kad barons Overtouns, kurš uzcēla tiltu, 1908 gadā nomira, viņa tika redzēta gadiem klejojam, bēdu sagrauta, gar tiltu!”

Kaut kādu iemeslu dēļ šis incidents notiek skaidras dienas laikā un tikai ar garu degunu suņu šķirnēm, piemēram retrīveriem.
Dzīvnieku uzvedības pētnieks Dr. David Sands tic, ka suņus pievelk mazo grauzēju smarža, kuri dzīvo tilta pakājē un suņi, neapzinoties augstumu, nolec.
“Tad kad noliecamies suņa augstumā, 18 collas biezā un augstā granīta siena aizsedz skatu un arī bloķē skaņu” saka pētnieks. ” Tā rezultātā viena sajūta ir aizsegta un atliek tikai oža.” “Es domāju, ka šeit pie Overtoun tilta, iespējams tā ir bijusi ziņkārība, kas ir nogalinājusi suņus!”

avots: unexplained-mysteries.com
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.