11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Aicinām apmeklēt persiešu mūzikas koncertu “Burvju flauta”

 

index

28.janvārī, plkst.19:00 Rīgā, Austrumu Kultūras Centrā notiks koncerts “Burvju flauta”,kas sevī apvienos mūsdienīgo un seno, Rietumus un Austrumus–izcilo persiešu mūziķu un lieliskās igauņu arfistes sniegums būs patiess baudījums mūzikas cienītājiem.

Baltajā, sniegotajā ziemas laikā, kad gaisā vēl virmo kanēļa un krustnagliņu smarža, aicinām pavadīt siltu, sirsnīgu vakaru liegajās viduslaiku arfas un seno persiešu mūzikas instrumentu – sītaras, neja un dafa–skaņās.

Hamidreza Rahbaralams – dafs, sītara, udu/ Irāna

Hamidreza Rahbaralams ir neatkārtojams dafa spēles meistars no Širāzas (Irāna). Viņa koncerti pulcē pilnas koncertzāles un sajūsmina klausītājus gan pie mums Latvijā, gan Irānā, Indijā, Turcijā un Taizemē.

Mohammads Rasuli – nejs, tamburs/Irāna

Mohammads Rasuli ir viens no nedaudzajiem niedru flautas, neja, spēles lietpratējiem, kurš ir plaši atzīts Rietumos. Nejs ir viens no senākajiem Persijas mūzikas instrumentiem, kura vēsture aizsākās vēl ilgi pirms mūsu ēras.

Liliana Langsepa – arfa/ Igaunija

Liliana Langsepa savu mūzikas izglītību sāka, apgūstot klavierspēliun akadēmisko mūziku.Tomēr drīz vien viņā modās neviltota interese par viduslaiku arfas spēli un austrumu mūziku.  Liliana ir plaši pazīstama ne tikai kā izcila viduslaiku arfas virtuoze, bet arī kā lieliska klavesīna un ērģeļu spēles meistare.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties pasākuma norises vietā pusstundu pirms koncerta.

Koncerta norises vieta: Priedaines ielā 46, Rīga

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.