10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ar velo/kino festivālu “Kino pedālis” aicina atklāt Latvijas festivālu vasaru

 
Foto: Publicitātes

No 5.-7.maijam velo un kino mīļi aicināti uz Valmieru, kur jau otro gadu norisināsies festivāls “Kino Pedālis”.

Maija sākumā Valmierā un tās tuvākajā apkārtnē norisināsies velo/kino festivāls. Festivāla unikālais formāts ir kino baudīšana pop – up kinoteātros, kuros dalībniekiem iespējams  nokļūt ar velosipēdiem. Šī gada pasākuma krustmāte ir režisore Laila Pakalniņa, ar kuras filmu “Pa Rubika ceļu” tiks iezīmēta festivāla atklāšana.  

Ņemot vērā pērnā gada pieredzi, šī gada festivāla forma pielāgota nedēļas nogalei, aicinot neparasto festivāla gaisotni piedzīvot viesiem no visas Latvijas. Trīs dienu programma veidota tā, lai nodrošinātu iespēju gan baudīt aktīvu atpūtu, gan mūziku, gan dažādas izklaides un piedzīvojumus pašiem mazākajiem.  

Festivāla pirmajā dienā paredzēta “Kino nakts”, ar trim pop-up kinoteātriem, kuri ērti sasniedzamiem ar velosipēdiem. Sestdien festivāla dalībniekus sagaida dažādi paraugdemonstrējumi, velo burziņš, aktivitātes bērniem un īpaša stāstnieku zona, kur velo piedzīvojumos dalīsies Ingvars Leitis, Toms Treimanis, Toms Ērenpreiss , Viesturs Silenieks u.c. Būs atvērti 6 pop – up kinoteātri, ar plašu filmu programmu. Vakarā klātesošos uz lustīgām dejām mudinās grupas “Rīgas Modes” un “Regīna”, kas sevi dēvē par vokāli instrumentālo apvienību, aktieru-profesionāļu, bet mūziķu-diletantu sastāvā.    

Svētdien, ar kopīgu braucienu cauri Valmierai, starts tiks dots 3 dažādiem velo maršrutiem, kuru virziens šogad būs noslēpumu miglā tītais Zilaiskalns. Ikviens varēs atrast sev piemērotāko distanci un, izmantojot īpašu aplikāciju, pārvērst braucienu aizraujošā spēlē. Pēcpusdienā paredzēta svinīgā apbalvošanas ceremonija, suminot gan loterijas, gan filmu konkursa laureātu – konkursa mērķis ir aktualizēt velo kultūru ikdienā, aicinot jaunos režisorus un pieredzējušus kino meistarus iesūtīt savu filmu, kuras sižetā līdzdarbojas velo, cīnoties par galveno balvu – EUR 500. Filmu konkursam var iesniegt līdz 21.aprīlim.           

Biļetes uz festivālu iespējams iegādāties  www.bezrindas.lv .  

Plašākā informācija par festivālu un filmu konkursu www.kinopedalis.lv.  

Foto: Publicitātes

Pasākuma programma:

5.maijs – piektdiena – “Kino nakts” ar 3 pop – up kino teātriem, kuri sasniedzami ar velo un atrodas Valmierā un tuvākajā apkārtnē. Pēc plkst. 23.00 festivāla iesildīšanas ballīte ar dejām filmu mūzikas pavadībā. 

6.maijs – sestdiena (no plkst.12.00) – “Kino un velo burziņš ”  – “Vecpuiša” parkā darbosies “Velo Bazārs”,  paredzētas dažādas aktivitātes bērniem (arī leģendārais DIP DAP brauciens) , velo paraugdemonstrējumi un citas ēverģēlības. Šī gada festivāla jaunpienesums būs  “Pedāļu stāsti”, kur stāstnieku lomā: Ingvars Leitis ar savu ceļojumu “Rīga – Vladivostoka 1975”, Toms Treimanis par velo ceļojumu apkārt Latvijai, Toms Ērenpreiss ar Ērenpreisa stāstu, kā arī Viesturs Silenieks aktualizēs diskusiju “Kāpēc Velo!”.

Pēcpusdienā durvis vērs 6 pop –  up kino teātri, kur kino programmā iekļautas gan pašmāju, gan  ārzemju filmas par un ap velo tēmu: Teodors (2006), Velosipēdu zagļi (1948), Fanatic (2010), Fantadroms (no 1984)  u.c. Īpaša filmu programma priecēs arī pašus mazākos. Vakarā ballīti iegriezīs grupas “Rīgas Modes” un “Regīna”.

  7.maijs – svētdiena –  “Velo brauciens” . Plkst. 12.00 ar kopīgu braucienu cauri Valmierai starts tiks dots 3 dažādiem velo maršrutiem –  “Ģimenes pedālim” (ap 10 km), “Puspedālim ” (ap 20 km) vai “Dižpedālim” (ap 45 km).  Izvēlēto maršrutu ērti varēs izsekot ar aplikācijas palīdzību, kas brauciena laikā piespēlēs jautājumus un uzdevumus. Lielākajās pieturvietās dalībniekus sagaidīs dažādas aktivitātes un pārsteigumi. Spēlē sakrātos punktus finišā dalībnieki varēs samainīt pret festivāla suvenīriem. Festivālu svinīgi noslēgs filmu konkursa un festivāla dalībnieku loterija.

Biļešu cenas:

Studentu biļete /uzrādot ISIC karti/ 3 festivāla dienām – EUR 7,00

Biļete vienai personai/3 festivāla  dienām –  EUR10,00

Draugu biļete/ 4 personām/ 3 festivāla dienām – EUR  33,00

Ģimenes biļete 1/ 2 pieaugušie, 1 un vairāk bērni līdz 18g.v/3 festivāla dienām – EUR  25,00

www.bezrindas.lv

Seko līdzi arī:  

Facebook:KinoPedalis 

Instagram: KinoPedalis  

www.kinopedalis.lv

Pasākumu rīko aktīvā tūrisma centrs “Eži” ciešā sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību. Kocēnu novada pašvaldību, Burtnieku novada pašvaldību un “Valmiermuižas alus”  darītavu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.