1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Sešas lietas, ko NETEIKT ārstam (ja vien negribi, lai viņš sajūk prātā)

 

Female doctor reading patient medical history record by Igor Stevanovic on 500px.com

Pasaki šīs frāzes, un tu panāksi to, ka ārsts saķers galvu un sāks sev plēst matus! Ko neteikt, lai atvieglotu gan viņa, gan savu dzīvi?

„Es ieguglēju savus simptomus un man šķiet, ka man vajag…”

Lai gan daudzi ārsti tic, ka internets var palīdzēt cilvēkiem izzināt savas kaites, viņi arī tic, ka Google var raisīt lieku stresu un satraukumus. Pacienti bieži vien pieņem sliktāko variantu no tiem, kas ir atrodami apšaubāmās interneta lapās. Neviens Google atrasts ieraksts nespēs aizvietot vizīti pie speciālista. Ja ārsts saka, ka tev konkrētie medikamenti vai izmeklējumi nav nepieciešami, tad visticamāk tā arī ir.

„Man vienkārši vajag antibiotikas…”

Visas kaites nav jāārstē ar antibiotikām. Daudzas var ārstēt gan ar dabīgiem līdzekļiem, gan ar vieglākiem medikamentiem. Gribi dzert antibiotikas, lai ātrāk izveseļotos? Ilgtermiņā tas tavam organismam par labu noteikti nenāks.

„Es lietoju šīs zāles, bet neatceros, kāpēc…”

Kad ārsts izraksta kādus medikamentus, ir ļoti svarīgi atcerēties, cik daudz ir jādzer, cik bieži un, kāpēc. Raksti zīmītes. Ja ne uz papīra, tad vismaz telefonā. Avārijas situācijā tev būs jāprot ārstam pateikt, kādus medikamentus, un kāpēc, tu lieto. Tā tu pasargāsi sevi no pārpratumiem, kas dažkārt var būt arī letāli.

„Sāpes krūtīs es jūtu jau vairākas nedēļas…”

Šī noteikti ir frāze, kas nepatiks nevienam ārstam. Cilvēki! Dažus simptomus ir jāpārbauda ar steigu! Sāpes krūtīs un elpas trūkums ietilpst šajā kategorijā. Šīs lietas var liecināt par tuvojošos sirdstrieku vai sirds aritmiju.

„Es nepabeidzu lietot tās zāles, ko Jūs man izrakstījāt…”

Ja ārsts ir tev noteicis lietot konkrētas zāles, tad tas ir tāpēc, lai mazinātu simptomus un uzlabotu tavu veselību. Ja tevi māc šaubas par kādu medikamentu, tad par to ir jārunā ar ārstu. Medikamentu lietošanas ignorēšana var nodarīt organismam vēl lielāku kaitējumu.

„Man sāp mugura, tāpēc man vajag uztaisīt rentgenu…”

Visbiežāk muguras sāpes ir muskuļu sastiepumu vai spazmu dēļ, tāpēc no rentgena nekādas dižās jēgas nebūs. Un tas noteikti neatvieglos tavas muguras sāpes. Labākais risinājums muguras sāpju atvieglošanai ir vingrojumi un atbilstoši medikamenti.

Paldies dievam, ārsti cenšas saprast cilvēkus un viņu teikto uztvert nopietni, bet, ja dienas laikā desmit cilvēki nāk pie viņiem ar kādu no šīm muļķīgajām frāzēm, drīz vien palīdzība būs jāmeklē viņiem pašiem. Paldies, dakter!

 

Avots: Yourtango.com

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.