14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Jautā lasītāja: Kā pārstāt kautrēties no sava ķermeņa vīrieša priekšā?

 

Dieviete.lv redakcija saņēma šādu vēstuli: “Labdien! Mana problēma varbūt izklausīsies savādi, taču mans ķermenis traucē man baudīt tuvību ar vīrieti. Kā pārstāt kautrēties?” Līga

Ja vien sievietes zinātu, cik ļoti vīriešus uzbudina sievietes mīlestība pret sevi un savu ķermeni… Tad viņas nemaz neieciklētos uz tā nepilnībām. Ķermeņa nepilnības ir pārāk subjektīvs jēdziens, tāpēc to nevar sasaistīt ar mīlestību un sajūtām. Tas, ko vīrietis redz mīlēšanās laikā, ir kaisle un sievietes vēlme pieņemt un dot. Ideāls ķermenis ir sievietes ilūzija, no kuras ir jāatbrīvojas ātrāk, nekā no celulīta.

Ķermeņa kompleksi: vīrieša skatpunkts

Par šo tēmu sanāca aprunāties ar pāris vīriešiem, un viņu viedoklis īsumā ir šāds: “Es nesaprotu sievietes, kuras kautrējas no sava ķermeņa un figūras. Ja sieviete ir nonākusi manā gultā, tas nozīmē, ka manā izpratnē viņa jau ir skaistule, un es viņu vēlos. Citādi es izvēlētos citu! Un visa tā māžošanās mīlēšanās laikā – “izslēdz gaismu”, “neskaties uz mani”, “es pilnībā neizģērbšos” izbojā visu garastāvokli. Kautrējoties no sava ķermenā, sieviete padara sevi manās acīs mazāk vērtīgu, jo pati viņa sevi neuzskata par pievilcīgu.”

Aktīvi izrādot nepatiku pret sevi, sieviete pat mīlošākajam vīrietim var iestāstīt, ka viņas ķermenis nav skaists, kas nozīmē, ka viņa nav apbrīnas, mīlestības un tā paša vīrieša vērta. Jāatceras ir viens: ideālas ķermeņa aprises un proporcijas negarantē mīlestību, ideālu seksu vai vīrieša uzticību. Savu ķermeni ir jāiemācās pieņemt tādu, kādu to ir radījusi daba. Rūpēties par to, mīlēt, saudzēt un lepoties, lai dzīvotu harmonijā ar sevi.

Kāpēc sievietes turpina grimt savos kompleksos?

Te var būt divi iemesli: skaistuma stereotipi un maldīgā kautrēšanās. Sava ķermeņa nepieņemšana ir negatīvu komentāru, apkārtējo vērtējumu, skaistuma standartu uzspiešanas žurnālos, reklāmās, sociālajos tīklos un televīzijā rezultāts. Salīdzinot sevi ar “uzlabotajām skaistulēm”, dzīvās, īstās un skaistās sievietes apaug ar kompleksiem un baidās, ka viņu neatbilstību kaut kādiem standartiem pamanīs arī vīrieši.

Viltus kautrēšanās arī sasprindzina vīriešus. Kad sieviete iekšēji noliedz savu seksualitāti, jaucot to ar kaut ko vulgāru un pārāk pieejamu, viņa nepieņem savu dabu, aizliedz sev būt skaistai un sievišķīgai.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.