3.8 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kādas dāvanas mammas nevēlētos saņemt Māmiņdienā?

 

Meklējot idejas, kā iepriecināt māmiņu svētkos, der atcerēties, ka saimniecībā noderīgas lietas, piemēram, pannas un virtuves piederumi, kā arī dažādas auto preces un aksesuāri, nav gaidītāko dāvanu sarakstā. Tas secināts interneta veikala 220.lv aptaujā*, un tam piekrīt arī blogere, mamma Paula Roze, kā arī pasākumu organizētāja, mamma Sindija Vilde. Abas māmiņas par daudz lielāku vērtību uzskata ar ģimeni kopā pavadīto laiku.

Aptaujā tika arī skaidrots, kādas dāvanas pircēji izvēlas, lai pārsteigtu savu māmiņu svētkos, katrs trešais respondents norādīja, ka tā ir parfimērija, bet katrs ceturtais dotu priekšroku elektroniskajām ierīcēm.  Savukārt vaicājot, kas nebūtu atbilstoša dāvana, puse respondentu norādīja auto preces, katrs trešais – preces mājas uzkopšanai, bet katrs piektais par neatbilstošu dāvanu Mātes dienā uzskata preces ēdiena gatavošanai. Lielākā daļa aptaujāto atzina, ka Mātes dienā vispiemērotākās ir pašdarinātas dāvanas vai ziedi.

Blogere, divu bērnu mamma Paula Roze neslēpj, ka Māmiņdiena ir brīnišķīgi svētki, lai vismaz reizi gadā varētu nerūpēties par visu pasauli, bet ļaut, lai par mammu parūpējas bērni un vīrs. “Kopš man pašai ir bērni, Māmiņdiena ir vieni no maniem tuvākajiem svētkiem. Nekautrēšos atzīt, ka es patiešām vienmēr gaidu arī kādu skaistu ziedu un bučas no saviem mīļajiem,”atklāj P. Roze. Kā vienu no saviļņojošākajiem brīžiem blogere min iespēju vēl vienu papildu reizi gadā dzirdēt: “Mammu, mēs Tevi mīlam, Tu esi laba mamma!”

Pasākumu organizētāja, mamma Sindija Vilde, kurai Māmiņdiena asociējas ar patiesiem, siltiem un mīļiem svētkiem atklāj, ka arī pašai ļoti patīk apsveikt savu mammu un vecmāmiņu. “Mammas būtība, manuprāt, ir svēta. Mūsdienu steigā mēs bieži vien aizmirstam pateikties, apmīļot un būt kopā ar ģimeni. Tāpēc Māmiņdiena ir ļoti vajadzīgi svētki,” norāda S. Vilde.

Tāpat kā liela daļa respondentu, kas atbildējuši, ka ziedi un pašdarinātas dāvanas ir visaizkustinošākās, arī P. Roze uzskata, kaMāmiņdiena ir ēteriski un gaiši svētki:“Man ir svarīgas sajūtas, ko ģimene šajā dienā no visas sirds ir sarūpējusi. Es nepriecātos dāvanā saņemt, piemēram, pannu, lai gan pavisam nesen vīrs mums iegādājās jaunu robotiņu  – putekļsūcēju, un par to gan aiz prieka palēcos gaisā,”stāsta Paula Roze.

Roze ļoti novērtē bērnu zīmētās kartiņas, kuras noglabā īpašā atmiņu kastītē. Tik pat svarīgi ir sajust rūpes un uzmanību, saņemot siltu kafijas krūzīti no rīta un garšīgas pusdienas, jo ģimene zina, ka Paula nekad neatteiksies no kāda garduma, tāpēc kūkas Māmiņdienā ir obligāts papildinājums. “Mana ģimene zina, ka mīlu ēst, tāpēc viņi vienmēr parūpējas par to, lai man tajā dienā nav jāgatavo un es varu vienkārši būt.”

Arī Sindiju Vildi aizkustina dāvanas, kas ir radītas no sirds, ar patiesu mīļumu: “Tie var būt gan mana dēlēna lasītie gliemežvāki, kas katrs nokrāsots savā krāsā. Tās var būt pieneņlapas, kas īpaši izlasītas un uzlīmētas uz papīra, veidojot manu vārdu. Tas var būt grauzdiņš, kas mīļi sabučots un pasniegts man gultā kā rīta brokastis. Galvenais ir kopā radītās sirdssiltās atmiņas un patiesās mīlestības mirkļi, kas veltīti par godu Māmiņdienai.”

Autors: 220.lv

11.05.2019.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.