11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Uzzini, kā sevi uzturēt labā formā arī ceļojuma un atvaļinājuma laikā

 

images-cms-image-000004692

Kad tu dodies ilgi gaidītā ceļojumā vai pelnītā atvaļinājumā, tu atļaujies izmainīt savu ikdienu, sāc izlaist treniņus un sāc mainīt savu uzturu. Lai atvaļinājuma laikā būtu labā formā tev, jāievēro šie trīs likumi.

1.Likums – dodies pastaigā ar kājām

Dodies pastaigā ceļojuma laikā ir pavisam vienkārši. Tā vietā, lai pārvietotos pa pilsētu ar ekskursijas autobusu, noej to pašu posmu ar kājām. Un vēl jo vairāk, ja aiz katra nākamā stūra tevi gaida jauna ēka, baznīciņa vai skaists balkoniņš ar ziediem. Tu nekad to neuzzināsi, ja neiesi un neskatīsies.

Kā arī ekskursijas, kurās jādodas ar kājām, parādīs tev vietējo iedzīvotāju ikdienu.

Bet, ja dodies ceļojumā atpūsties pie jūras, noteikti izvēlies viesnīcu, kas neatrodas jūras krastā. Pirmkārt, tāpēc ka, tu ieekonomēsi, otrkārt, dodoties ar kājām uz pludmali, pa ceļam ieraudzīsi daudzas interesantas kafejnīciņas, kurās varētu ieiet un pabrokastot. Bet vissvarīgākais, ka tādā veidā sadedzināsi kalorijas.

2.Likums – nodarbojies ar vietējām sportiskajām aktivitātēm

Ceļojuma laikā turpini sportot. Ierastās fitnesa aktivitātes iemainīs neparastās nodarbes, kuras piedāvā viesnīcas, kurās tu atpūties.

Jūrā tu vari pamēģināt nirt, izmantojot speciālu masku, nodarbojoties ar sērfingu vai daivingu. Pamēģini doties bezmaksas gājienu tūrēs visā pasaulē – Free Walking Tours, tās vada pārsvarā studenti. Ieguvumi no šādiem pārgājieniem ir tādi, ka vari iepazīties ar pilsētas vietējo kultūru. Pastāv arī ekskursijas, kurās jābrauc ar velosipēdu.

3.Likums – Gatavo vakariņas mājās

Visbiežāk, ceļojuma laikā tu lietosi uzturā to, ko piedāvā viesnīca vai vietējās ātrās ēstuves. Nepareizs uzturs un sveša pārtika var izraisīt gremošanas traucējumus.

Lai izvairītos no slimībām, reizi dienā, ir jālieto uzturā tas, pie kā pieradis tavs kuņģis. Lai to izdarītu, tomēr jāīrē dzīvoklis vai istaba, kurā ir virtuve. Bet pat, ja tu dzīvosi viesnīcā, tu vari iegādāties vietējos augļus, sieru un vīnu.

 

Avots: pixy.ru

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.