10 C
Rīga
otrdien, 5 novembris, 2024

Ātrās mini-picas

 

received_1229995653718843

Kad gribas picu, bet nav, kur pasūtīt, atliek cept pašai!

Tev vajadzēs:

  • baltmaizi
  • tomātu mērci
  • salami/šķiņķi
  • marinētus gurķus
  • sieru
  • olīvas
  • konservētus ananāsus
  • sīpolus
  • visu, ko sirds kāro

Pagatavošana:

  • Uz plāts uzliec cepamo papīru, lai pēcāk nav jāberž piecepies siers. Cepamais papīrs ir viens no pasaules labākajiem izgudrojumiem.
  • Ņem pa baltmaizes šķēlei, izrullē, cik plānu vari, liec uz plāts.
  • Uz šķēlēm izsmērē tomātu mērci. Cik daudz? Pēc savas gaumes.
  • Liec salami/šķiņķa kārtu, tai pa virsu šķēlītēs vai ripiņās sagrieztus marinētos gurķus, pārklāj ar sieru. Nezinu, kā tev, bet man ļoti garšo pica ar iespējami daudz siera.
  • Sieram virsū liec plānās ripiņās sagrieztus sīpolus, ripiņās sagrieztas (vai veselas – gaumes jautājums) olīvas, gabaliņos sagrieztus konservētus ananāsus. To visu vari kombinēt vai likt pa vienam, kā tikai sirds kāro.
  • Liec cepeškrāsnī. Gatavs ir tad, kad siers ir izkusis un ar burbulīšiem, bet joprojām dzeltens un mīksts, nav sacepies. Raugies, lai nepiedeg maizes šķēļu apakšiņas (tas ir diezgan grūti panākams, tomēr ir).

Protams, vari nelikt gaļas izstrādājumus, bet taisīt veģetārās picas, vari gatavot picas ar jūras veltēm, te ir iespējams izpausties pēc sirds patikas.

Un, lūk, tavas mazās piciņas, bez milzīgas ķēpāšanās ar rauga mīklu ir gatavas!

Labu apetīti!

 

Autors: Dieviete.lv 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.