1.4 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Kā Liene Šomase zīlē Jāņu naktī?

 

Liene Somase

Šomase sniedz ieteikumus vainagu pīšanai

“Esmu pārliecināta, ka katrai meitenei pašai ir jāpin savs Jāņu vainags, to cenšos iemācīt arī savai meitai. Katrai pašai ir jādodas pļavā, jāsalasa liels ziedu pušķis un pašai, iepinot labas domas un mērķus. Lai sanāktu skaists vainags, vienmēr jācenšas iepīt tajā 7 dažādas zālītes. Pati vainaga izveidē izmantoju pujenes, rudzupuķes un ozollapas, kas sniedz stingrumu vainagam. Vainagu sienu izmantojot diegu, taču nesen uzzināju, ka, vislabāk esot pīt, izmantojot ziedu kātus, ko šogad arī darīšu. Kad vainags ir sapīts, pirms likt to galvā vienmēr kādu laiku paturu to ledaini aukstā ūdenī. Esmu novērojusi, ka tad tas ilgāk paliek svaigs.

Jāņu vainags ir kas vairāk nekā svētku dekors, tāpēc katru gadu Jāņu vakarā metu vainagu ozolā. Ticējums vēsta, ka cik reizes vainags nokritīs zemē, pēc tik gadiem izies pie vīra. Tā gadu no gada zīlēju arī es. Tiktāl vainags ir kritis zemē kādas padsmit reizes, līdz sasniedza ozola zaru, lūkosim, vai šogad kas mainījies,” stāsta mūziķe un bērnu un jauniešu radošās studijas vadītāja Liene Šomase.

Lasi vēl:

10 labākie kulinārijas padomi no Džeimija Olivera

Esi laimīgs! 6 padomi, kā to panākt

7 vienkārši padomi, ja galva sāp laika apstākļu dēļ

Vainagu pīšanas meistarklasi Liene rādīja Narvesen līdzņemamo maltīšu prezentācijas pasākumā, kur atraktīvā veidā Liene, Rihards Lepers un Baiba Prindule pierādīja, ka laiks ir vērtība un 15 minūtēs var paspēt iemācīties un paveikt interesantas lietas. Tāpat tika degustēti un novērtēti produkti no jaunā Narvesen līdzņemamo maltīšu produktu klāsta. “Teju 10 gadus manu dzīvesveidu varēja nosaukt par ļoti steidzīgu, tagad gan saprotu – visu dzīvē nepaspēsi. Taču arī tagad mēdz būt dienas, kas paiet “vienā skrējienā”. Bet, neskatoties uz to, cenšos neizlaist ēdienreizes, ja nesanāk ieturēt ēdienreizi mājās vai kādā kafejnīcā, iegādājos maltīti līdzņemšanai. Man nepatīk diētas un es nepieturos pie tām, jo uzskatu, ka skaistu augumu var iegūt nevis badojoties, bet dodot priekšroku sabalansētam uzturam – svaigi un liesi produkti apvienojumā ar laicīgi ieturētām maltītēm ir pievilcīgas figūras draugi,” stāsta Liene.

Kopumā šogad Narvesen piedāvājums tiks papildināts ar aptuveni 30 jauniem produktiem. Esošo piedāvājumu papildinās inovatīvi, proteīnu saturoši salāti ar kus-kus, turku zirņiem, kā arī zaļo lapu salāti ar maigu vistas fileju un sulīgo tunci ar kraukšķīgiem grauzdiņiem. Hotdogu piedāvājums bagātināts ar līdz šim tirgū nepiedāvātu tumšo hotdoga maizīti, ar sezonas gardo piknika desiņu un marinētu gurķu piedevu. Tāpat sviestmaižu cienītāji varēs novērtēt jaunās polārmaizes ar Prosciutto un Brie sieru, kā arī Latvijas klasiskās garšas – rudzu maizi ar siļķi un rudzu maizi ar vistu. Vasarīgi vieglo maltīšu kārotāji varēs veldzēties, nobaudot latviešu iecienīto auksto zupu. Lai sevi palutinātu, iesakām nobaudīt jaunos jogurta desertus ar musli un ķiršu vai persiku ievārījumu un papildināt svaiguma sajūtu ar svaigi griezto augļu asortiem.

 

1 KOMENTĀRS

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.