8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

IZLAIDUMU TĒRPU TOP TENDENCES –ASIMETRISKI PIEGRIEZUMI, KOŠAS KRĀSAS UN BOHO STILS

 

Izlaidumu laiks ikvienam skolas un augstskolas beidzējam ir īpašs brīdis. Svarīgi izskatīties svinīgi, eleganti un vienlaikus justies ērti, kā arī izvēlēties tendencēm atbilstošu svētku tērpu. Tāpēc, lai topošie absolventi neapmulstu no lielā veikalu piedāvājuma, tirdzniecības centrs Domina Shopping sadarbībā ar modes blogeri Lauru Valutu un stilisti Indru Salceviču dalās padomos, kādas ir šīs vasaras izlaidumu sezonas aktuālākās modes tendences, kuras ļaus tev uzmirdzēt ilgi gaidītajā notikumā vēl krāšņāk. 

Kleitu dizains

Indra Salceviča stāsta, ka viena no sezonas tendencēm ir netradicionāla dizaina apģērbu elementi – žakete ar rāvējslēdzēju, svārki ar milzīgu banti, asimetrija plecu līnijās un apjomīgas piedurknes ar volāniem. Savukārt modes un skaistuma blogere Laura Valuta piebilst, ka vienlīdz aktuālas ir gan garās kleitas uz lencītēm, atkailinātiem pleciem vai muguru, gan asimetriska garuma kleitas ar garām piedurknēm un šķēlumiem tajās.

Košas krāsas un ziedu apdrukas

Lielas apdrukas, zīmējumi un ziedu raksti ir ne tikai izlaidumu, bet arī visas šī gada vasaras “karstākā”  tendence. Krāsu ziņā šosezon droši var izvēlēties spilgtas, pamanāmas un sulīgas krāsas – šobrīd modīgākā krāsa ir salātzaļā, kas droši papildināma ar dzelteniem, oranžiem un sarkaniem akcentiem. “Aktuāla būs arī kontrastu saspēle – violets ar sarkano, salātzaļais ar rozā un oranži brūnais ar jūras zilganzaļo,” skaidro Indra Salceviča.

Boho stils, mežģīnes un kurpes

Vasarai iestājoties, boho stils atgriežas, tāpēc izlaiduma tēlā lieliski iederēsies mirdzošs čokeris (choker) – cieši pieguļoša kaklarota, ko apsien ap kaklu. Tas var būt dažādu materiālu, gan kā lentīte, gan ādas siksniņa, samta, mežģīņu vai izgatavots no pērlītēm. Īpaši aktuālas būs divdaļīgās kleitas vai stilīgi kombinezoni. Romantiskai tērpa noskaņai izvēlies gaisīga auduma mežģīnes vairākās kārtās, savu tēlu papildinot ar caurspīdīgām laiviņām vai skaistām siksniņkurpēm ar dažādiem dekoratīviem elementiem.Kā akcentē Indra Salceviča: “Ja izlaidumā nevēlies tērpties klasiski, eleganti iespējams kombinēt džinsa auduma bikses ar zelta vai citas aktuālas krāsas laiviņām uz augsta papēža un oversize kreklblūzi”.

Gaisīgas lokas, bizes un dabīgs make-up

Laura Valuta iesaka izvēlēties vieglas, gaisīgas lokas vai brīvi krītošus, nedaudz paspūrušus matu sakārtojumus. Eleganti izskatīsies arī franču bizes vai zema, gluda aste. Tāpat matos var siet lentes vai izvēlēties dekoratīvas matu stīpiņas. Make-up modē šogad dominē matētas lūpas, veselīgs un dabīgs ādas mirdzums, bez biezas kosmētikas kārtas. Jebkuras meitenes skatienu izcels maigas un gaisīgas acu ēnas un laineris.

Svarīgākais izlaidumu tērpu izvēlē ir izskatīties svinīgi un izvēlēties apģērbu atbilstoši personībai un figūras tipam. Nevajadzētu pārspīlēt ar apspīlētiem, trikotāžas vai leoparda raksta audumiem, kā arī aizrauties ar pārāk salakotiem matu sakārtojumiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.