Līdz ar maija izskaņu sākas izlaidumu, dārza ballīšu un citu vasaras svētku laiks. Lai desertā viesus varētu pārsteigt ar gardu un veselīgu mājās gatavotu kūku, izlasi ieteikumus zemeņu kūkas gatavošanā!
Mīklai nepieciešams:
200 g miltu
1 šķipsna sāls
125 g sviesta
1 ola
50 g cukura
50 ml auksta ūdens
Pildījumam nepieciešams:
Augļi atkarībā no gadalaika (zemenes, aprikozes, āboli u.tml.)
90 g maltu mandeļu
2 olas
100 g cukura
90 g mīksta sviesta
Trauks:
Pīrāgu forma ar 28 cm diametru, ietaukota
Pagatavošana:
Vispirms milti ir jāieber maisāmā bļodā, jāpiejauc sāls un sasmalcināts sviests. Pēc tam jāpievieno ola, cukurs un auksts ūdens un jāsamīca mīklā. Divas stundas mīklai ir jāstāv ledusskapī. Pēc mīklas izņemšanas tā ir jāizrullē un jāieliek ietaukotā pīrāga formā, tajā jāiedur ar dakšiņu.
Nākamais solis ir augļu notīrīšana un sagriešana mazos gabaliņos vai ripiņās, pēc tam tie jāuzliek uz mīklas. Pēc tam jāņem maltās mandeles, olas, cukurs un mīkstais sviests un tas viss jāsaputo. Iegūtā masa klājama uz augļiem, to nepieciešams izlīdzināt. Gatavošanas laiks krāsnī: 50 minūtes. Ievietošanas līmenis: 1.
Recepti iesaka Electrolux.