6.5 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Asiņainā Mērija lieliskai nedēļas nogalei

 

Asiņainā Mērija pavisam noteikti ir viens no pasaulē populārākajiem kokteiļiem – piemēram, ASV to bieži pieņemts pasniegt pat vēlajās brokastīs. Ņemot vērā, ka kokteiļa pagatavošanas process nav sarežģīts, daudzi bārmeņi pasaulē izstrādā savu īpašo Asiņainās Mērijas recepti.

Viens no pasaules labākajiem bārmeņiem, zīmolu Diageo Reserve un Bulleit Frontier Bourbon globālais vēstnieks Tims Eteringtons-Džadžs dalās ar savu Asiņainās Mērijas recepti. Tima Džadža Asiņainās Mērijas receptes atslēga neslēpjas pagatavošanas procesā, bet gan iepriekš īpaši sagatavotajā degvīnā.

Sastāvdaļas:

60ml Ketel One degvīns

2 ēdamkarotes Virgin olīveļļas

Tomātu sula

Citronu sula

Svaigi mārrutki

Tobasko mērce

Seleriju sula

Kūpināts sāls (Smoked Rock Salt)

Melnie pipari

Sagatavošanās process:
Pirms gatavot kokteili, nepieciešams sagatvot degvīnu ar tā saukto fat wash tehniku.
Pudeli degvīna Ketel One sajaucam ar Virgin olīveļļu (2 ēdamkarotes); spēcīgi sakratām. Atstāj uz vienu dienu nostāvēties. Pēc 24 stundām nostāvējušos degvīnu izfiltrējam cauri kafijas filtram un izfiltrēto dzērienu ievietojam saldētavā. Kad degvīns ļoti spēcīgi atdzesēts, to vēlreiz izfiltrējam cauri kafijas filtram. Tad tas ir gatavs lietošanai kokteilī.

Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas sajaucam šeikerī. Pasniedz sulas (jeb highball) glāzē, kas pildīta ar ledu (pēc ieskatiem). Dekorē ar selerijas kātiņu vai citrona šķēlīti.

______________________________________

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.