Sastāvdaļas:
- 8 paprikas
- 500 g liellopu gaļa
- 500 g trekna cūkgaļa
- 2 lieli burkāni
- 2 lieli sīpoli
- 100 g rīsi
- 1 l vistas buljons
- nedaudz pētersīlis
- sāls, pipari pēc izvēles
Pagatavošanas veids:
- Attīrīt papriku no sēklām un izņemt serdi (cepurītes neizmest).
- Sīkos kubiciņos sagriezt sīpolus, burkānus sagriezt plānās strēmelītēs.
- Augu eļļā apcept burkānus ar sīpoliem aptuveni 20 minūtes uz vidējas uguns.
- Izvārīt rīsus līdz tie ir pa pusei gatavi un nomazgāt ar krāna ūdeni.
- Gaļas maļamajā mašīnā samalt gaļu, pievienot pusi no saceptā sīpola un burkāniem, rīsus, sīki sasmalcinātu pētersīli, sāli un piparus. Rūpīgi samaisīt.
- Viens noslēpums: lai maltā gaļa būtu gaisīgāka, pievienojiet tai 2/3 dārzeņu vai vistas buljonu. Atkal kārtīgi samaisiet un izmīciet.
- Paprikā iepildīt malto gaļu, paprikas likt lielā katlā vai sautēšanas katlā. Katrai paprikai uzlikt cepurīti, apliet ar vistas buljonu un pa virsu uzlikt atlikušos sīpolus ar burkāniem. Katlam uzlikt vāku un uz vidējas uguns sautēt papriku aptuveni 1 stundu.