8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Kā izvēlēties piemērotu apģērbu?

 

Protams, pirmais un galvenais nosacījums – jāizvēlas apģērbs, kas ir ērts. Tā, lai skrējiena laikā tev nebūtu ne brīdi par to jādomā. Tāpēc vislabāk iegādāties pieguļošu skriešanas apģērbu, kas vējā nepland, ir elpojošs un uztur ķermeni pareizajā temperatūrā (ne par aukstu, ne par karstu).

Mēs noteikti ieteiktu izvairīties no skriešanas kokvilnas krekliņā. Skriešanas tekstilam ir divslāņu tehnoloģija – pirmkārt, apģērbs uzsūc sviedrus, otrkārt – izvada tos uz āru. Kokvilna uzsūc sviedrus, taču tos nenovada, līdz ar to arī nežāvē apģērbu. Ķermenim svīstot, apģērbam jāspēj uzsūkt sviedrus un novadīt tos no ķermeņa, lai tas būtu daļēji sauss un nerastos noberzumi. Mitrs sporta krekls pielīp pie auguma un sāk berzt, sakairinot krūšu galus vai citas ķermeņa daļas.

No kreisās: Nopērkams veikalā Sport2000 Olimpija. Cena LVL 32,00. Vidū: Nopērkama veikalā Elkor. Cena LVL 55,00. No labās: Nopērkams veikalos Maratons un Sport2000 Olimpija. Cena LVL 35,00.

Jāuzsver, ka aukstā laikā labāk neskriet īsajos šortos. Ceļgaliem būs pārāk auksti, un tie var sākt sāpēt, jo nepietiekamas apasiņošanās dēļ mazāk rodas eļļošanās šķidrums locītavās. Ir pieejamas triju garumu skriešanas bikses: garās, pusgarās (jeb ¾ bikses) un īsās.

Arī zeķēm jābūt tādām, kas uzsūc un novada sviedrus, lai uz kājām nerastos tulznas. Labas zeķes būs ar dažādu blīvumu atšķirīgās pēdas vietās, tādējādi padarot tās maksimāli pieguļošas kājai. Skriešanas zeķēm ir norādīts, kurai kājai katra no tām paredzēta. Labā kāja anatomiski nedaudz atšķiras no kreisās, tādēļ zeķes veidotas tā, lai būtu iespējami pielāgotas šim atšķirībām.

Sporta apģērbu nav ieteicams mazgāt ar parasto veļas pulveri – tam paredzēti speciāli mazgāšanas līdzekļi, kas nesamazina materiāla sviedru uzsūkšanas spēju. Diemžēl parastie veļas pulveri nespēj to nodrošināt.

No kreisās: Nopērkams veikalos Elkor, Sport2000 Olimpija, Sport2000 Sigulda, Sport2000 Valmiera, Sport2000 Liepāja, Sport2000 Daugavpils. Cena LVL 29,00. Vidū: Nopērkams veikalā Elkor. Cena LVL 21,00. No labās: Nopērkams veikalā Sportland Alfa. Cena LVL 45,00.

No kreisās: Nopērkamas veikalos Elkor, Sport2000 Olimpija, Sport2000 Sigulda, Sport2000 Valmiera, Sport2000 Liepāja, Sport2000 Daugavpils, Sportland Alfa. Cena LVL 39,00. Otrās no kreisās: Nopērkamas veikalā Elkor. Cena LVL 47,00. Trešās no kreisās: Nopērkamas veikalā Elkor. Cena LVL 35,00. No labās: Nopērkamas veikalā Elkor. Cena LVL 29,00.

No kreisās: Nopērkams veikalos Elkor, Maratons, Sport2000 Olimpija. Cena LVL 29,00. Otrais no kreisās: Nopērkams veikalā Elkor. Cena LVL 35,00. Trešais no kreisās: Nopērkams veikalos Elkor. Cena LVL 35,00. No labās: Nopērkams veikalos Elkor, Maratons, Sport2000 Olimpija. Cena LVL 45,00.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais rakstsKā izvēlēties sporta krūšturi?
Nākamais rakstsPalīgi un motivatori