8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Desmit ieteikumi sevis pilnveidošanai

 

Lūk, desmit ieteikumi, kas palīdzēs tev sasniegt savu nosprausto mērķi!

Apgūsti pareizu vingrojuma izpildes tehniku. Neatkarīgi no tā, vai vingrosiet ar trenažieriem vai dejosiet deju aerobikas nodarbībās, vai skriesiet rīta krosu, – svarīgi ir apgūt pareizu izpildes tehniku. Tehnikas apgūšana un ievērošana palīdz izvairīties no nevēlamām traumām nemākulības dēļ un ātrāk sasniegt mērķi.

 

Ļaut organismam atjaunoties. Uzturā lietojiet veselīgus produktus, dzeriet pietiekami daudz šķidruma un guliet veselīgā miegā. Tas viss palīdz organismam atjaunoties.

 

Centieties paaugstināt slodzi. Ja strādāsiet vienā slodzes līmenī, ķermenim nebūs iespēju attīstīties, tas nosacīti būs vienā attīstības punktā.

 

Trenēties, vingrojot regulāri. Tas nenozīmē, ka sevi jānoslogo līdz nespēkam. Ieplānojiet atpūtu un līdzsvarojiet to ar fiziskajām nodarbībām.

 

Būt stingri pārliecinātam par savām spējām. Zaudējot ticību sev vai cerību sasniegt mērķi, rezultātu nebūs.

 

Mācīties no savām kļūdām. Izplatītākā iesācēju kļūda ir izpildīt kādu konkrētu vingrojumu par daudz vai arī par maz, turklāt nepareizā tehnikā. Populāra kļūme ir treniņprogrammas nepielāgošana konkrētam cilvēkam. Rezultāts, ko gūsiet, būs pavisam cits, nevis gaidītais. Konsultējieties ar treneri. Atcerieties – kļūdas nav iemesls, lai pamestu aizsākto, no tām jāmācās un jācenšas nepieļaut tās vēlreiz.

 

Koncentrēties treniņam. Ja ļaujat telefona zvaniem, televīzijas pārraidei vai skaļi runājošam kaimiņam novērst uzmanību no treniņa, nespēsiet koncentrēties nākamajam piegājienam vai grūtākam vingrojumam. Iemācieties koncentrēties – labi palīdz jogas un Pilates treniņi. Apgūstiet “plūsmas” sajūtas, t. i., koncentrēšanos pareizai vingrojuma izpildei, radīšanu, lai pilnveidotu savu prasmi.

 

Apbalvot sevi par sasniegumiem. Piemēram, nopērkot sev kādu patīkamu dāvanu. Mīliet sevi un radiet motivāciju sasniegt starpposma mērķus. Virzieties uz galveno mērķtiecīgi.

 

Neieciklēties uz vienu vingrojumu. Strādājiet ar visu ķermeni, stipriniet visas muskuļu grupas. Visam jābūt samērīgam un līdzsvarotam.

 

Negaidīt brīnumus. Jums ir jābūt pacietīgiem. Var gadīties, ka ceļā uz mērķi sastapsiet šķēršļus vai arī process ritēs lēnāk, nekā būsiet gaidījuši. Jāatceras, ka neviens nevar prognozēt ķermeņa reakciju uz kādu konkrētu nodarbību veidu vai vingrojumu. Ir vajadzīgs laiks, lai organisms, muskuļi un pats saprastu, kas būs vispiemērotākais mērķa sasniegšanai. Strādājiet, un rezultāti būs!

 

R. Upmanis “Vingro ar prieku”

Apgāds “Jumava”, izdevums latviešu valodā, 2005 .

Ralfs Upmanis, teksts.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais raksts6 veidi, kā izcīnīt savu vietu darbā
Nākamais rakstsWUNDERKIND