3.2 C
Rīga
otrdien, 23 aprīlis, 2024

6 veidi, kā izcīnīt savu vietu darbā

 

Izmanto šos ģeniālos ķermeņa valodas guru un ekstravagantās personības Dženīnes Draiveres padomus, un tu spēsi tikt galā ar visām sarežģītākajām situācijām savā darbā.

Spožākajām sievietēm gūt panākumus darbā un straujāk virzīties pa karjeras kāpnēm palīdz kāds sīkums, par kuru parasti gan neviena no viņām skaļi nerunā. Un tam nav ne mazākā sakara ar to, cik stundas tu pavadi darbā vai cik projektus uzņemies vadīt. Nevari uzminēt, kas tas ir? Mīļā, āķis slēpjas viņu žestos! Arī tu vari izmantot ķermeņa valodu, lai panāktu, ka lietas virzās uz priekšu tieši tā, kā tu to vēlies. Turklāt apkārtējie kolēģi šos maģiskos gājienus pat nepamanīs!

“Veic dažas viltīgas, bet izsmalcinātas kustības, un apkārtējiem tiks nosūtīta pavisam nemanāma ziņa,” saka ķermeņa valodas eksperte Dženīne Draivere, grāmatas You Say More Than You Think: A Seven Day Plan for Using the New Body Language to Get What You Want (Crown, 2010) autore, kura jau vairāk nekā desmit gadus ir trenējusi, piemēram, policistus, lai iemācītu viņiem nolasīt cilvēku ķermeņa raidītos signālus. Lūk, ķermeņa pozas un kustības, kas ļaus tev sasniegt karjeras virsotnes!

 

1 Kļūsti par sapulces karalieni

Ienākusi telpā, izvēlies krēslu, kas atrodas vistuvāk tavam priekšniekam (tas acumirklī liks viņam sajust saikni ar tevi). Apsēdies uz krēsla maliņas, kas norādīs uz to, ka esi pati uzmanība. Apbruņojies ar kādu tavam priekšniekam patīkamu lietu, piemēram, viņa iemīļotāko kafijas šķirni tavā krūzītē vai tā zīmola pildspalvu, kuru viņš respektē un apbrīno. Šāda psiholoģiski viltīga metode palīdzēs tava priekšnieka prātā radīt ainiņu, ka jūs abi esat viena komanda un ļoti vienoti. Tas savukārt liks viņam piekrist gandrīz visam, ko tu saki.

 

2 Panāc, lai visi saka “jā”

Lai panāktu, ka kolēģi ir gatavi tavā labā izdarīt jebkuru pakalpojumu, pamāj viņiem ar uz augšu vērstu plaukstu. Šo pašu tehniku izmanto policisti, kad iztaujā likuma pārkāpējus, lai panāktu viņu atzīšanos nodarījumā. Pēc tam pieliec plaukstu pie sirds, šādā veidā signalizējot dziļi izjustu, patiesu lūgumu. Lai noslēgtu darījumu, nogaidi pāris sekundes un saki atslēgas vārdus: “Es zinu, ka mēs visi esam ārkārtīgi aizņemti, bet vai tu (pauze) nevarētu nostrādāt arī manu maiņu?” Īsā pauze šim lūgumam liks izskatīties kā nepārprotamai komandai, mudinot viņu teikt tikai un vienīgi “jā”.

 

3 Apklusini apnicīgu kolēģi

Nenovērs uzmanību no saviem tiešajiem pienākumiem, kamēr pļāpu taša turpina ar tevi sarunāties, un saliec rokas žestā tā, it kā tu šautu, proti, piespied pie lūpām rādītājpirkstus, kas ir vērsti uz augšu. Tas simboliski atgādinās pistoles stobru un signalizēs to, ka nevēlies runāt. Ja runātīgā kolēģe nesaprot šo mājienu un neuztver signālus, pasaki viņai kaut ko pavisam neitrālu, piemēram: “Man ir tik daudz darba, kas šobrīd jāpaveic…”

 

4 Aizmirsti par pagātnes kļūdām

Jā, šoreiz tu kļūdījies! Lai šīs sāpīgās atzīšanās dēļ tavu priekšnieku neķertu sirdstrieka, grēksūdzes brīdī stāvi no viņa aptuveni divu soļu attālumā. Tā ir ideāla distance, kas zemapziņā vadītājam liek pēc iespējas ātrāk aizmirst par tavu neveiksmi. Sarunas laikā uzsver to, ka šī bija vienīgā reize, kad tev kaut kas tāds ir gadījies, sakot: “Turpmāk tas vairs nekad neatkārtosies.”

 

5 Neļauj biroja maitai kāpt sev uz galvas

Uzrunā viņu tieši, skatoties acīs ar augstu paceltu galvu un nedaudz uz priekšu izvirzītu zodu (galvas noliekšana liks domāt, ka tu vēlies saņemt atzinību). Tādā veidā tu izstarosi pašpārliecinātību, jo burtiski skatīsies uz to nožēlojamo būtni pāri savam degungalam. Izmanto noraidošu žestu, proti, delnu turi vērstu uz leju, lai parādītu viņai, ka tu esi atbildīgā persona birojā, nevis viņa.

 

6 Esi gudrāka par savu sāncensi

Sarunājoties ar sāncensi, novieto savu roku uz viņas galda. Tu taču vēlies iegūt viņas teritoriju! Pieskaroties sāncenses lietām, tu signalizēsi, ka esi pārāka par kolēģi, kā arī to, ka spēj dabūt sev visu, ko vien vēlies.

 

Teksts: Mina Azodi.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.