8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Esi aktīva un izaicini sevi Vienības velobraucienā!

 

Jau 8. septembrī skaistajā Siguldas apkaimē norisināsies tradicionālais Latvijas Riteņbraucēju vienības velobrauciens, kurā aicināta piedalīties ikviena aktīvās atpūtas cienītāja, kas vēlas gūt prieku un pozitīvas emocijas, braucot kopā ar vēl 5000 riteņbraucējiem.

Vienības velobrauciens ir lielākais riteņbraukšanas pasākums Latvijā, kas norisinās jau 23. reizi. Pirmais velobrauciens, pēc toreizējā Latvijas prezidenta Kārļa Ulmaņa uzaicinājuma notika tālajā 1936. gadā, bet savu atdzimšanu tas piedzīvoja 1995. gadā. Pēdējā laikā tradicionāli vairāki tūkstoši aktīvās atpūtas cienītāji izaicina sevi trīs dažāda garuma distancēs ar startu un finišu Siguldā.

Vienības velobrauciena ITERA tautas brauciens ir piemērots ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam, kurš vēlas gūt pozitīvas emocijas, sajust kopības sajūtu un nelielu adrenalīna devu. Tas ir pieveicams ikvienai dāmai, kurai svarīgi ir pavadīt laiku svaigā gaisā, baudot Latvijas dabu. Piedaloties Vienības braucienā, ikviena sieviete sajutīs arī pozitīvo enerģiju pēc finiša pievarēšanas Siguldas kalna pakājē!

Velobrauciena organizatori aicina ikvienu aktīvās atpūtas cienītāju 2. septembrī uz Biķernieku sporta kompleksu, kur norisināsies treniņbraucieni. To sākums pulksten 19.00, un treniņbraucienus vadīs Latvijas vadošie riteņbraukšanas treneri un sporta speciālisti.

Domājot par dalībnieku ērtu nokļūšanu uz Vienības Velobraucienu, sadarbībā ar ilggadējo Vienības velobrauciena atbalstītāju Latvijas Dzelsceļš, arī šogad vilcienos tiks izveidoti papildu vagoni.

Arī šogad Vienības brauciens norisināsies trīs dažādās distancēs – LOK sporta šosejas brauciens (100 km), SEB kalnu divriteņu brauciens (44 km) un  ITERA tautas brauciens (37.5 km). Pasākumā aicināti piedalīties visi interesenti, sākot no 12 gadu vecuma. Dalībnieki tiks vērtēti dažādās vecuma grupās – zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Pieteikšanās nozīmīgajam velobraucienam turpinās arī Igo Japiņa sporta aģentūras mājas lapā velo.lv. Šobrīd dalības maksa jebkurā no trīs distancēm jauniešiem un pensionāriem ir 8 Ls, bet pārējiem – 12 Ls. Plašāka informācija atrodama www.velo.lv

Latvijas Vienības velobraucienu organizē Igo Japiņa Sporta aģentūra. Lielākie pasākuma atbalstītāji un ilggadējie partneri ir Latvijas Dzelzceļš, SEB banka, Itera Latvija, Latvenergo un Latvijas Olimpiskā komiteja.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.