6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Vienkārša uzkoda – grillēti šampinjoni

 

 

181077_27159-640x480

Katram no mums ik pa reizei uznāk vēlme našķoties, bet tajā pat laikā apzinamies, ka čipsi vai kūkas nenāk par labu ne mūsu figūrai, ne veselībai. Labākais risinājums ir veselīga uzkoda. Un jā, tas ir iespējams!

Es pati esmu vairāk sāļā ēdiena cienītāja, proti, ne tik daudz mīlu saldumus. Tieši tādēļ, ejot uz veikalu vai tirgu, meklējot ko uzkodām, skatos uz dārzeņu plauktiem. Un ziniet? Tur tiešām var atrast daudz labu produktu. Tas bija joks, protams – dārzeņi vienmēr uzskatīti par labu produktu. Tā kā man ļoti garšo šampinjoni, tad vēlos padalīties ar jums ar pavisam vienkāršu recepti.

Viss, kas ir nepieciešams, ir svaigi šampinjoni un sāls. Šampinjonus ieteiktu izvēlēties pēc iespējas lielākus.

Pagatavošana:

  1. Nomazgāt šampinjonus. Ja nepieciešams, nogriezt kādas melnās vietiņas, bojājumus.
  2. Uzmanīgi izgriezt vai vienkārši izņemt ar mazo karotīti šampinjonu kātiņus, tā lai paliek tikai cepurīte (vēlams nebojāta).
  3. Šampinjonu cepurītēs iebērt pavisam, pavisam nedaudz sāls.
  4. Šampinjonus uzlikt uz grila. Ja nav grila, var cept arī pannā ar vāku vai kā es – tvaika katlā uz restēm. Gatavs ir tad, kad šampinjonu cepurītē parādās šķidrums un paši šampinjoni ir nedaudz mainījuši krāsu un kļuvuši mīksti.

Viss darbs aizņem aptuveni 10-15 minūtes, atkarībā no tā, cik daudz šampinjonu vēlies pagatavot vai uz kā grillē. Man ļoti patīk mutē likt uzreiz visu šampinjonu (ja, protams, tas nav pārāk liels), jo tad to iespējams patiesi izbaudīt – šampinjons ar to šķidrumu garšo tiešām lieliski!

Izmēģini šo pavisam vienkāršo sāļo uzkodu arī tu!

Elīna

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.