11.1 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024
 

Kad maziem bērniem lasa priekšā pasakas vai dažādus stāstus, bieži tiek dzirdēti tādi vārdi kā princis, princese, karalis, karaliene. Tas mazajās galvās rada fantāziju, ka dzīve pilī ir pasakaina! Mūsdienās patiesi ir iespēja aprecēt kāda karaļnama pārstāvi, tādējādi izbaudot ko nozīmē būt visiem kā uz delnas un dzīvot karaļnamā. Taču jāsaprot, ka nāksies ievērot striktus noteikumus un prasības.

Kembridžas hercogienes Keitas un hercoga Viljama meitai Šarlotei ir tikai 3 gadi.  Tomēr tas viņu neatbrīvo no daudzajām vizītēm, tur esošajiem fotogrāfiem un citiem interesentiem, kas ir gluži kā apsēsti ar karalisko ģimeni. Tāpat mazajai meitenei ir jāievēro strikti noteikumi, un ir lietas, ko viņa nedrīkst darīt.

1.Sēdēt pie viena galda ar pārējiem karaļnama pārstāvjiem. Tā kā mazā princese nemāk nedz saviesīgi sarunāties, nedz ievērot etiķeti un galda kultūru, tad viņai (un pārējiem bērniem) pie galda nav ko darīt.

2.Valkāt vienkāršas bērnu kleitas. Nē! Tikai īpašas kleitas, uz kuras speciāli tam paredzētā vietā izšūta emblēma.

3. Veidot tādu frizūru, kādu gribas. Nē! Tikai īpaši ieveidoti mati un obligāts aksesuārs – apģērbam pieskaņota sprādze vai bante.

4. Valkāt sandalītes vai staigāt basām kājām. Nekādā gadījumā! Tikai klasiska stila, slēgtas kurpes. It īpaši, ja meitene atrodas publiskā pasākumā.

5.Valkāt daudzkrāsainu apģērbu. Arī šis prieks Šarlotei ir liegts. Apģērbs tikai vienā tonī. Turklāt apģērbam jābūt saskaņotam ar karalieni vai vismaz hercogieni.

6. Valkāt tiāras un diadēmas. To drīkst darīt tikai precētās karaļnama pārstāves.

7. Stāvēt ar līku muguru. Mazajai princesei ir jāseko līdzi savai stājai. Viņai vienmēr jāstāv ar taisnu muguru.

8. Sasveicināties ar karalieni un citiem pieaugušajiem ārpus protokola. Tikai reveranss un skatiens uz leju. Nekādas samīļošanās un apskaušanās.

 

Šie ir tikai daži no aizliegumiem un noteikumiem. Neaizmirsīsim arī to, ka sociālos tīklus lietot nedrīkstēs! 

 

Raksts sagatavots, izmantojot ārzemju avotus. Autors: Dieviete.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.