1.1 C
Rīga
ceturtdien, 21 novembris, 2024

Šokolādes pīrāgs ar apelsīnu pildījumu

 

WpbdoiCvkW8

Sastāvdaļas:

Mīklai:

7 g sausā rauga
120 ml siltā ūdens
120 ml piena
30 g izkausēta sviesta
55 g cukura
1 ola
½ tējkarotes sāls
25 g kakao
375 g miltu
Pildījumam:

55 g izkausēta sviesta
60 g brūnā cukura
70 g baltā cukura
1 apelsīna miza
55 g šokolādes
Glazūrai:
130 g pūdercukura
Sula no ½ apelsīna
Sāls šķipsniņa
Pāris pilieni citrona sulas

Pagatavošana:

Izšķīdiniet raugu siltā ūdenī ar 1 tējkaroti cukura. Atstājiet uz pāris minūtēm. Miltus samaisiet ar sāli un kakao. Samaisiet pienu ar cukuru, sviestu, pievienojiet raugu. Tad pakāpeniski ievadiet sausus ingredientus. Samīciet mīklu. Novietojiet uz virsmas, kurai iepriekš ir uzbērti milti, pamīciet, lai mīkla kļūtu elastīga un mīksta. Pārlieciet mīklu ar sviestu ieziestā traukā un atstājiet uz 2 stundām pacelties. Apsedziet trauku ar dvieli un novietojiet siltā telpā.
Pildījumam sajauciet divu veidu cukuru un sarīvētu apelsīna miziņu. Sīki sasmalciniet šokolādi.
Kad mīkla ir pacēlusies, sarullējiet to 30 x 40 cm lielā taisnstūrī. Ieziediet virsmu ar sviestu un uzberiet cukuru un šokolādi. Saritiniet ruletē un tad sapiniet bizē. Nogrieziet galus ar asu nazi. Pārlieciet pinumu formā. Apsedziet formu ar dvieli vēl uz 30 minūtēm. Cepiet 40 – 45 minūtes 170 grādu temperatūrā. Tad, kad pīrāgs būs atdzisis, aplejiet to ar glazūru (pirms tam sajaucot visus nepieciešamos ingredientus).

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.