Sastāvdaļas:
2 citroni
2 olas
40 gr sviests
100 gr cukurs
vaniļa
Pagatavošana:
Notīrām citronu no miziņas (daļu miziņas variet sarīvēt un pievienot krēmam smaržai), izspiežam sulu no citroniem, sajaucam ar cukuru līdz tas izkūst. Pagaršojam, ja nepietiek cukura, pieliekam vēl. Sakuļam olas, atsevišķā traukā ( labāk ar roku, nevis mikseri), izfiltrējam caur sietu, pievienojam citronu suku ar cukuru, kārtīgi samaisām. Ja jums nepatīk miziņas vai gribiet lai krēms ir vienmērīgs, ļaujiet krēmam pastāvēt 20 minūtes, tad nokāsiet un liekās miziņas varēs izmest, bet jūsu krēms būs ,maigāks.
Pārlejam visu katliņā, pievienojam sviestu un vāram līdz sabiezē, neaizmirstot maisīt. Lejam traukos un mielojamies!
Ļoti viegli pagatavojams, un ļoti garšīgs!!