-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Kļūsti slaidāka izmantojot visus šos 8 efektīvos vingorojumus

 
shutterstock_209098489-1024x683
 Treniņu shēma: 
Treniņam jābūt trīs reizes pa 5 minūtēm. Katras 5 minūtes sastāv no 30 kardio sekundēm (skriešana uz vietas, lecamaukla, palēcieni u. t. t.). Pārējo laiku (4 min un 30 sek) jūs izpildāt kādu vingrinājumu ķermenim. Gala rezultātā jums ir trīs dažādu vingrinājumu kompleksi dažādām ķermeņa daļām un kardio – iesildīšanās.

Apakšējā ķermeņa daļa: Alpīnists.
Balsts guļus, mugura taisna, vēders ievilkts. Balstā guļus skrieniet augstu ceļot ceļus. Centieties izpildīt vingrinājumu visātrākajā, jums pieejamajā tempā.

Apakšējā ķermeņa daļa: pietupieni ar palēcienu.
Rokas aiz galvas, elkoņi sāņus, kājas plecu platumā. Pietupieties un palecieties uz augšu, atgrūžoties ar visu pēdu, ne tikai ar pirkstgaliem.

Apakšējā ķermeņa daļa: izklupieni kāpnēs.
Lai izpildītu šo vingrinājumu jums būs vajadzīgas kāpnes vai stepa soliņš. Ar labo kāju izpildiet soli uz pakāpiena , pārceliet kreiso kāju uz priekšu un turiet dažas sekundes ar paceltu ceļgalu. Tad ar kreiso kāju atgriezieties sākuma stāvoklī, ar labo izpildiet dziļu izklupienu. Vēlams izpildīt 10 reizes ar katru kāju.

Ķermenis: kustīgais ķermenis.
Balsts guļus, mugura taisna, vēders ievilkts. Pārceliet svaru uz labo roku un pilnībā pagrieziet ķermeni un kājas uz kreiso pusi , kreisā roka pacelta perpendikulāri grīdai. Šajā stāvoklī palieciet 5 – 10 sekundes, tad atgriežaties sākuma stāvoklī un izpildiet vingrinājumu ar kreiso roku.
Brīdī, kad maināt rokas cenšaties turēt ķermeni taisnā līnijā, jo tam visu laiku jāpaliek saspringtam.

Ķermenis: Velosipēds.
Apguļaties uz grīdas, rokas aiz galvas, elkoņi uz sāniem, lāpstiņas paceltas. Celiet taisnas kājas 45 grādu leņķī no grīdas. Labā kāja taisna, kreisais ceļgals tiecas pie labā elkoņa. Tad notiek kāju maiņa – tas ir viens atkārtojums.
Taisnajai kājai visu laiku jāatrodas 45 grādu leņķī no grīdas , bet zodu nedrīkst piespiest pie kakla. Citādāk pēc vingrinājuma izpildīšanas jums sāpēs kakls nevis prese, jo jūs augšējo ķermeņa daļu noturēsiet ar kaklu nevis ar presi.

Augšējā ķermeņa daļa: piecelšanās sāniski.
Apguļaties uz labā sāna, ceļgali saliekti, kājas kopā (it īpaši pēdas). Ar labo roku apķeraties sev ap jostas vietu, kreiso novietojat sev priekšā uz grīdas. Augšējo ķermeņa daļu paceļat uz augšu, cenšoties pēc iespējas mazāk atbalstīties uz rokas. Tad lēnām apguļaties uz grīdas. Vēlams izpildīt vingrinājumu 10 – 15 reizes uz katru pusi.

Apgrūtinājums Nr 1: sākuma stāvoklis gandrīz tāds pats, tikai roka neapķer jostas vietu, bet ir saliekta elkonī un atrodas aiz pakauša, kājas taisnas. Pacēlieni vienlaicīgi tiek apgrūtināti ar ķermeņa augšējās daļas un taisnas kājas pacelšanu. Tas ir, ja jūs guļat uz labā sāna , tad augšā ceļat kreiso kāju. Tad ķermenis un kāja lēnām, ar spēku atgriežas sākuma stāvoklī.

Apgrūtinājums Nr2: izpildot vingrinājumu uz labā sāna, kreisā kāja visu laiku paliek pacelta , labā kāja pie kreisās tiek pacelta vienlaicīgi ar ķermeņa pacelšanu.

Apgrūtinājums Nr3: abas kājas tiek paceltas vienlaicīgi ar ķermeni. Kājas ir cieši piespiestas viena pie otras. Ja ir vēlēšanās var pievienot svaru vienai vai abām kājām.

Augšējā ķermeņa daļa: Atspiešanās pozā „Suns ar galvu lejup”.
Ieņemiet pozu „Suns ar galvu lejup” , kājas un mugura taisnas, rokas platāk par pleciem. Sāciet atspiesties, liecot elkoņus sānis, piere tiecas pie grīdas. Tad iztaisnojiet rokas.

Augšējā ķermeņa daļa: atspiedieni tricepsiem.
Klasiskie atspiedieni tricepsiem. Meitenes izpilda no ceļgaliem, vīrieši – kā vienmēr. Mugura taisna, vēders ievilkts, turam jostas vietu. Rokas cieši piespiestas ķermenim. Sākuma stāvoklis – balsts uz rokām plecu platumā. Atspiediena laikā elkoņi iet gar ķermeni, nevis sāņus.  
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.