10.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Ko darīt, lai vienmēr Tavas zamšādas kurpes vienmēr izskatās lieliski

 

73506_P_1363232801524

Augstvērtīgus zamšādas apavus izgatavo no briežādas vai aitādas. Zamšādas apavus nav ieteicams nēsāt lietus laikā un laikā, kad temperatūra pārsniedz – 30 grādus.

Zemāk minētie padomi zamšādas kopšanai palīdzēs jūsu apavus saglabāt jaunus pēc iespējas ilgāk:
– Jaunus zamšādas apavus vajag apstrādāt ar līdzekli kurš pasargās tos no netīrumiem un mitruma. Tāda apavu apstrāde palīdzēs jums ilgāk saglabāt apavus tīrus un atvieglos traipu tīrīšanu.

– Pirms apavu kopšanas, tos vajag izžāvēt. Putekļus un netīrumus jānotīra ar birstīti, netīrākās vietas jāpaberzē ar speciālu gumijas birstīti.

– Ja zamšādas apavi ir ļoti netīri tos vajag tīrīt ar birstīti, kura ir samērcēta siltā ziepjūdenī, kuram ir pievienots ožamais spirts attiecībā 1:5. Tad zamšāda jānoskalo ar aukstu ūdeni, jānopulē ar mīkstu auduma gabaliņu un jāpatur virs tvaika.

– Taukainos traipus no zamšādas var tīrīt ar benzīnu, vai uz dažām stundām virsū uzbērt talku un tad ar birstīti uzmanīgi notīrīt.

– Ikdienas tīrīšanai un krāsas atsvaidzināšanai jāizmanto zamšādai paredzēto aerosola krāsu. Tā palīdzēs atgrūst netīrumus un novērsīs sāls traipu rašanos.

– Nav ieteicams lietot apavu krēmu zamšādas apavu kopšanai.

– Zamšādas apavus jātīra ar gumijas birstītēm. Paturot apavus virs tvaika, šķiedras iztaisnosies daudz labāk.

– Pēc tīrīšanas zamšādas apaviem jāļauj izžūt, tad ar speciālas birstītes palīdzību jāpaceļ šķiedras.

– Piesūcināt zamšādas apavus ar līdzekļiem, kuri pasargās tos no ūdens, sniega un sāls vajag nokrišņu periodā.

– Mitrums no apaviem pazūd pēc 20 stundām. Apavus periodiski vajag izvēdināt lai no zamšādas pilnībā pazūd mitrums.

– Zamšādas apavus nedrīkst uzglabāt plastikāta maisiņos.

– Lai atjaunotu spīdīgās vietas uz zamšādas apaviem, vajag tās ar birstīti attīrīt no putekļiem un netīrumiem un tad paberzēt ar sausu vārāmo sāli.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.