2.8 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Pagatavo cepumus “Pienenītes”

 

r2_cs625429.vk.me_zuITvUXlQxM_c2601854

Šie cepumi ir nereāli garšīgi, maigi, gaisīgi un pūkaini!

Sastāvdaļas:

Mīklai:

3 vārīti dzeltenumi
125 g mīksta sviesta
½ paciņa irdinātāja
3 ēdamkarotes krējuma
150 g miltu
Kukurūzas nūjiņas
Kokosskaidiņas

Glazūrai:

½ glāzes cukura
3 ēdamkarotes 10 % saldā krējuma (vai piena)
30 g sviesta

Pagatavošana:
♦Sarīvēt sviestu kopā ar dzeltenumiem un krējumu. Pievienot miltus ar irdinātāju un izmīcīt mīkstu mīklu. Izveidot bumbu un ielikt ledusskapī uz 30 minūtēm.

♦Sarullēt no mīklas bumbiņas, izlikt uz ietaukotas vai ar papīru noklātas pannas, cept cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz bumbiņas paliek viegli brūnas.

♦Kukurūzas nūjiņas (50 g) sablendēt un samaisīt ar kokosriekstu skaidiņām (25 g).

♦Glazūrai samaisīt cukuru, sviestu un saldo krējumu. Uzlikt uz nelielās uguns un novest līdz viršanai.

♦Atdzisušos cepumus iemērkt glazūrā, tad apviļāt kukurūzas – kokosu maisījumā. Jāsanāk 20 gabaliņiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.