Šie cepumi ir nereāli garšīgi, maigi, gaisīgi un pūkaini!
Sastāvdaļas:
Mīklai:
3 vārīti dzeltenumi
125 g mīksta sviesta
½ paciņa irdinātāja
3 ēdamkarotes krējuma
150 g miltu
Kukurūzas nūjiņas
Kokosskaidiņas
Glazūrai:
½ glāzes cukura
3 ēdamkarotes 10 % saldā krējuma (vai piena)
30 g sviesta
Pagatavošana:
♦Sarīvēt sviestu kopā ar dzeltenumiem un krējumu. Pievienot miltus ar irdinātāju un izmīcīt mīkstu mīklu. Izveidot bumbu un ielikt ledusskapī uz 30 minūtēm.
♦Sarullēt no mīklas bumbiņas, izlikt uz ietaukotas vai ar papīru noklātas pannas, cept cepeškrāsnī 20-25 minūtes, līdz bumbiņas paliek viegli brūnas.
♦Kukurūzas nūjiņas (50 g) sablendēt un samaisīt ar kokosriekstu skaidiņām (25 g).
♦Glazūrai samaisīt cukuru, sviestu un saldo krējumu. Uzlikt uz nelielās uguns un novest līdz viršanai.
♦Atdzisušos cepumus iemērkt glazūrā, tad apviļāt kukurūzas – kokosu maisījumā. Jāsanāk 20 gabaliņiem.