3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

Gards dārzeņu sautējums ar frikadelēm

 

Podliva-k-kuritse-po-derevenski

Sastāvdaļas:

Frikadelēm:

500 g liellopu maltās gaļas
1 sīpols
1 ola
50 g sausiņu, pirms cepšanas apviļātu miltos
50 ml ūdens
1-1,5 tējkarotes sāls
Maltie melnie pipari pēc garšas
Milti frikadeļu apviļāšanai
Augu eļļa frikadeļu apcepšanai

Dārzeņu sautējumam:

1 sīpols
2 palieli tomāti
1 liels burkāns
1 sarkanā paprika
2 ķiploka daiviņas
1-1,5 tējkarotes sāls
1 tējkarote cukura
Maltie melnie pipari pēc garšas
1 tējkarote sausā rozmarīna
1 tējkarote sausā bazilika
Pāris šķipsniņas safrāna
500 ml ūdens
2 ēdamkarotes sviesta
1 ēdamkarote augu eļļas
Neliels saišķītis svaigu pētersīļu

Pagatavošana:

No sākuma taisām frikadeles.
Sasmalcināt blenderī sīpolu, pielikt malto gaļu, sāli, piparus un labi samaisīt. Pievienot ūdeni, tad sausiņus un labi apmaisīt. Iesist olu, samaisīt. No iegūtās masas uztaisīt frikadeles valrieksta lielumā, apviļāt miltos, tad nelielām porcijām apcept augu eļļā līdz zeltainai krāsai, izlikt traukā ar papīra salveti, lai tajā uzsūktos visi liekie tauki.
Kamēr cepas frikadeles, sautējumam var sagatavot dārzeņus (notīrīt, sagriezt). Pannā ar augstām malām uzsildīt sviestu un augu eļļu, pasautēt tajos sīpolu. Pievienot sagrieztu burkānu un papriku, cept 5 minūtes, kamēr paliek mīksti. Pielikt tomātu mīkstumu, karstu vārītu ūdeni, sāli, cukuru, piparus, rozmarīnu, baziliku, sarīvētu ķiploku, visu samaisīt un uzvārīt. Tad 30 minūtes sautēt zem vāka.
Dārzeņiem pielikt klāt frikadeles un sautēt 10 minūtes. Pēc tam pievienot saldētus zaļos zirnīšus, safrānu un sautēt vēl 10 minūtes. Beigās piebērt sagrieztus pētersīļus un izslēgt uguni. Kamēr gatavojas dārzeņu sautējums, kā piedevu var izvārīt kartupeļus.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais raksts5 padomi efektīvākam darbam
Nākamais rakstsJojobas eļļa sejas ādai