1.Klasisks vārīts krēms
Sastāvdaļas:
500 ml piena
200 g cukura
1 tējkarote vanilīna
50 g miltu
4 olu dzeltenumi
Pagatavošana:
Sajaukt visas sastāvdaļas, izņemot pienu, līdz viendabīgai masai. Uzvārīt pienu, pievienot olu masā, samaisīt. Iegūto maisījumu vāra, līdz tas sabiezē. Gatavs!
2.Universālais sviesta krēms
Sastāvdaļas:
Iepakojums sviesta
4 vistas olas
1 glāze smilšu cukura
100 g pūdercukura
Vaniļas šķipsniņa (var arī bez tās)
Pagatavošana:
Katlā ar biezu dibenu iesist 4 olas, sajaukt ar cukuru. Sildīt, pastāvīgi maisot, līdz iegūst biezu masu. Noņemt no uguns, sagaida, kamēr atdziest, nepārtraucot maisīt. Atsevišķā traukā sakult sviestu ar pūdercukuru. Pievieno olu masu un vaniļu pē garšas. Krēms ir gatavs, uzglabā ledusskapī. To var smērēt tikai uz aukstām mīklas plāksnēm.
3.Krēms ar kondensēto pienu un olām
Sastāvdaļas:
200 g mīksta sviesta
100 g kondensētā piena
2 olu dzeltenumi
Vanilīns vai liķieris
Pagatavošana:
Sviestu sakult ar kondensēto pienu, pakāpeniski pievienojot olu dzeltenumus. Aromātam pievienot vanilīnu vai 30-50 g liķiera.
4.Krēms no kondensētā piena un sviesta
Pagatavošana:
Sajaukt kopā 1 paciņu sviesta (istabas temperatūras) un 1 iepakojuma kondensētā piena līdz viendabīgai masai. Atdzesē.
5.Mannā krēms
Sastāvdaļas:
½ glāze piena
1 ēdamkarote mannas putraimu
1 tējakrote cukura
½ tējkarote sviesta
1 olas dzeltenums
1 tējkarote vanilīna cukura
Pagatavošana:
Uzvārīt pienu kopā ar vanilīncukuru. Mannu sajaukt ar nelielu ūdens daudzumu, ieliet karstā pienā un visu uzvārīt uz lēnās uguns. Sakult olu ar cukuru un sviestu līdz viendabīgai masai, mazām porcijām pievienot mannā putru, pastāvīgi sakuļot, lai krēms kļūtu viegls un gaisīgs.
6.Mascarpone siera krēms
Sastāvdaļas:
200 g biezpiena (18 %)
Saldais krējums (33 %)
Pagatavošana:
Biezpienu izberž caur sietu (vēlams 2x). Ielej aukstu saldo krējumu. Sakuļ līdz krēmveidīgai masai.
7.„Vārīts krēms”
Sastāvdaļas:
2 olas
1 glāze cukura
1 tējkarote vaniļas
1,5 glāzes piena
2 tējkarotes izkausēta sviesta
2 tējkarotes miltu
Pagatavošana:
Katliņā sajaukt kopā miltus un olas līdz viendabīgai masai. Citā katlā uzkarsēt pienu ar cukuru, neaizmirstot maisīt. Abu katlu saturu saliet kopā, intensīvi maisot. Uzlikt uz uguns un, pastāvīgi maisot, novest līdz biezai konsistencei. Krēms nedrīkst sākt vārīties! Noņemt no uguns un pievienot vanilīncukuru un sviestu. Labi samaisīt un strauji atdzesēt, ieliekot trauku ar krēmu aukstā ūdenī vai ledū.
Šo krēmu var izmantot ekleriem, kūkām, tortēm.
8.Sviesta krēms
Sastāvdaļas:
250 g sviesta (istabas temperatūras)
200 g pūdercukura
100-200 ml piena ( jo vairāk piena, jo maigāks un liesāks krēms)
1 paciņa vanilīna
Pagatavošana:
Uzvārīt pienu un atdzesēt līdz istabas temperatūrai. Savienot kopā visas sastāvdaļas. Sakult līdz viendabīgai, perlamutra krāsas masai (3-5 minūtes) ar mikseri vai manuāli.
6. Mascarpones siera krēms :200.g.-biezpiena(18%):::Saldais krējums (33%) ,bet, cik daudz saldais krājums ???
Šodien izmēģinu visādus krēmus, un vislielākā vilšanās par mannā krēma recepti, kas pieejama arī šeit, bet es to atradu citā avotā. Tā kā man vajag tikai izmēģināt, tad kūlu arī to vienu olas dzeltenumu ar pustējkaroti sviesta 😀 Nu un beigās sanāca tīri garšīga, bet pavisam šķidra mannā putriņa. Kaut kas ar šķidruma daudzumiem ir galīgi garām.
Izcils Maskarpones krems bez Maskarpones.Sviesta iepakojumi ir ļoti dažādi.Kāds kondensētais piens?Vietām nepareizas proporcijas.Daudz kļūdu!!!
Es uztiaisisu brūnā Lāča krēmu uz jusu komentāriem
Sviesta krēms nesanāca, izmetu. Piens atsulojās un apakšā palika sūkalas, taču augšā tauku, jeb sviesta kunkuļi. Kūlu, kūlu, bet viendabīgu masu tā arī nedabūju.
Lai varētu saputot sviestu,viņu ir jāpasilda,bet ne jāizkausē.Tad neatsulosies un varēs saputot.
Ja
Jums te ar proporcījam nav kartībā,Vārīts krems-tur noteikti nav teēk.bet ēdamkarotes,savadāk tāda pašķidra putriņa vien sanāk.un kā izskatās arī citi krēmi garāmNepilnvērtīgas jums te tās receptes,nākas vilties,un velti izniekoti produkti.