3.4 C
Rīga
svētdien, 22 decembris, 2024

8 krēmu receptes kūkām

 

Cream_Cake_with_Strawberries

1.Klasisks vārīts krēms

Sastāvdaļas:
500 ml piena
200 g cukura
1 tējkarote vanilīna
50 g miltu
4 olu dzeltenumi

Pagatavošana:
Sajaukt visas sastāvdaļas, izņemot pienu, līdz viendabīgai masai. Uzvārīt pienu, pievienot olu masā, samaisīt. Iegūto maisījumu vāra, līdz tas sabiezē. Gatavs!

2.Universālais sviesta krēms

Sastāvdaļas:
Iepakojums sviesta
4 vistas olas
1 glāze smilšu cukura
100 g pūdercukura
Vaniļas šķipsniņa (var arī bez tās)

Pagatavošana:
Katlā ar biezu dibenu iesist 4 olas, sajaukt ar cukuru. Sildīt, pastāvīgi maisot, līdz iegūst biezu masu. Noņemt no uguns, sagaida, kamēr atdziest, nepārtraucot maisīt. Atsevišķā traukā sakult sviestu ar pūdercukuru. Pievieno olu masu un vaniļu pē garšas. Krēms ir gatavs, uzglabā ledusskapī. To var smērēt tikai uz aukstām mīklas plāksnēm.

3.Krēms ar kondensēto pienu un olām 

Sastāvdaļas:
200 g mīksta sviesta
100 g kondensētā piena
2 olu dzeltenumi
Vanilīns vai liķieris

Pagatavošana:
Sviestu sakult ar kondensēto pienu, pakāpeniski pievienojot olu dzeltenumus. Aromātam pievienot vanilīnu vai 30-50 g liķiera.

4.Krēms no kondensētā piena un sviesta

Pagatavošana:

Sajaukt kopā 1 paciņu sviesta (istabas temperatūras) un 1 iepakojuma kondensētā piena līdz viendabīgai masai. Atdzesē.

5.Mannā krēms

Sastāvdaļas:
½ glāze piena
1 ēdamkarote mannas putraimu
1 tējakrote cukura
½ tējkarote sviesta
1 olas dzeltenums
1 tējkarote vanilīna cukura

Pagatavošana:
Uzvārīt pienu kopā ar vanilīncukuru. Mannu sajaukt ar nelielu ūdens daudzumu, ieliet karstā pienā un visu uzvārīt uz lēnās uguns. Sakult olu ar cukuru un sviestu līdz viendabīgai masai, mazām porcijām pievienot mannā putru, pastāvīgi sakuļot, lai krēms kļūtu viegls un gaisīgs.

6.Mascarpone siera krēms

Sastāvdaļas:
200 g biezpiena (18 %)
Saldais krējums (33 %)

Pagatavošana:
Biezpienu izberž caur sietu (vēlams 2x). Ielej aukstu saldo krējumu. Sakuļ līdz krēmveidīgai masai.

7.„Vārīts krēms”

Sastāvdaļas:
2 olas
1 glāze cukura
1 tējkarote vaniļas
1,5 glāzes piena
2 tējkarotes izkausēta sviesta
2 tējkarotes miltu

Pagatavošana:
Katliņā sajaukt kopā miltus un olas līdz viendabīgai masai. Citā katlā uzkarsēt pienu ar cukuru, neaizmirstot maisīt. Abu katlu saturu saliet kopā, intensīvi maisot. Uzlikt uz uguns un, pastāvīgi maisot, novest līdz biezai konsistencei. Krēms nedrīkst sākt vārīties! Noņemt no uguns un pievienot vanilīncukuru un sviestu. Labi samaisīt un strauji atdzesēt, ieliekot trauku ar krēmu aukstā ūdenī vai ledū.
Šo krēmu var izmantot ekleriem, kūkām, tortēm.

8.Sviesta krēms

Sastāvdaļas:
250 g sviesta (istabas temperatūras)
200 g pūdercukura
100-200 ml piena ( jo vairāk piena, jo maigāks un liesāks krēms)
1 paciņa vanilīna

Pagatavošana:
Uzvārīt pienu un atdzesēt līdz istabas temperatūrai. Savienot kopā visas sastāvdaļas. Sakult līdz viendabīgai, perlamutra krāsas masai (3-5 minūtes) ar mikseri vai manuāli.

 

8 KOMENTĀRI

  1. 6. Mascarpones siera krēms :200.g.-biezpiena(18%):::Saldais krējums (33%) ,bet, cik daudz saldais krājums ???

  2. Šodien izmēģinu visādus krēmus, un vislielākā vilšanās par mannā krēma recepti, kas pieejama arī šeit, bet es to atradu citā avotā. Tā kā man vajag tikai izmēģināt, tad kūlu arī to vienu olas dzeltenumu ar pustējkaroti sviesta 😀 Nu un beigās sanāca tīri garšīga, bet pavisam šķidra mannā putriņa. Kaut kas ar šķidruma daudzumiem ir galīgi garām.

  3. Izcils Maskarpones krems bez Maskarpones.Sviesta iepakojumi ir ļoti dažādi.Kāds kondensētais piens?Vietām nepareizas proporcijas.Daudz kļūdu!!!

  4. Sviesta krēms nesanāca, izmetu. Piens atsulojās un apakšā palika sūkalas, taču augšā tauku, jeb sviesta kunkuļi. Kūlu, kūlu, bet viendabīgu masu tā arī nedabūju.

  5. Jums te ar proporcījam nav kartībā,Vārīts krems-tur noteikti nav teēk.bet ēdamkarotes,savadāk tāda pašķidra putriņa vien sanāk.un kā izskatās arī citi krēmi garāmNepilnvērtīgas jums te tās receptes,nākas vilties,un velti izniekoti produkti.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.