15.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Virtuļi šokolādes glazūrā – tas ir to vērts!

 

6a00d8358081ff69e2016768927dd9970b-800wi

Sastāvdaļas:
1,25 glāzes miltu
1 ēdamkarote kakao pulvera
1,25 tējkarotes irdinātāja
1/4 tējkarotes sāls
1/4 glāzes miltu
3 ēdamkarotes brūnā cukura
1/3 glāzes šokolādes pastas (Nutella – oriģinālā)
3 ēdamkarotes mīksta sviesta
1 liela ola
1/2 tējkarotes vaniļas esences
1/2 glāzes piena

Glazūrai:
1 glāze pūdercukura
2,5 ēdamkarotes šokolādes pastas (Nutella – oriģinālā)
4 – 6 tējkarotes piena
1/2 tējkarotes vaniļas esences
Drupināti rieksti un cukura skaidiņas

Pagatavošana:
Uzsildiet cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai. Bļodā sajauciet miltus, kakao pulveri, irdinātāju un sāli. Atsevišķā bļodā sajauciet abu veidu cukurus, Nutella un sviestu. Iesitiet olas un pievienojiet vaniļas esenci. Lēnām savienojiet abus maisījumus. Izlieciet mīklu virtuļu formiņās, aizpildot tās par 3/4. Pirms tam formiņas ir jāiesmērē ar sviestu.
Cepiet 7 – 9 minūtes. Izņemiet no cepeškrāsns un formiņās atdzesējiet aptuveni 5 minūtes, tad ar nazi ejiet gar formas malām un izņemiet virtuļus. Atdzesējiet pilnībā. Mazā bļodiņā sajauciet pūdercukuru, 2,5 ēdamkarotes Nutella, pienu un vaniļas esenci. Sasmērējiet virtuļus ar krēmu. Apberiet ar riekstiem vai cukura skaidiņām.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.