2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Saimnieces gudrība, kā noteikt ceptas gaļas gatavību

 

finger-test-meat-doneness

Jūs noteikti zināt, kāds ceptas gaļas veids jums garšo labāk – steiks ar asinīm vai sacepta sausa gaļa. Bet vai jūs mākat noteikt ceptas gaļas gatavību to taustot?

Gaļa „Raw” vai „Blue rare” – jēla, bet ne auksta (uzsildīta līdz temperatūrai 46 – 49 grādi). Pagatavota no ārpuses un mazliet uzsildīta iekšpusē – taustot mīksta, kā muskuļi starp lielo un rādītājpirkstu, tad kad ir pilnībā atslābuši.

Gaļa „Rare” (asiņaina) piespiežot ar pirkstu ir stingrāka. Steiks apcepts no ārpuses, bet iekšpusē sarkana gaļa. Taustot – kā muskuļi starp rādītājpirkstu un lielo pirkstu, kad tie saspiesti.

Gaļa „Medium Rare” – (vāji apcepta) cep tik ilgi, kamēr vairs nav asiņaina, sula ir spilgti rozā krāsā. Taustot – kā muskuļi starp vidējo un lielo pirkstu , kad tie ir saspiesti.

Gaļa „Medium” (vidēji apcepta) vidēji apcepta gaļa, kurai iekšpusē sula ir gaiši rozā krāsā. Taustot – kā muskuļi starp zeltnesi un lielo pirkstu, kad tie saspiesti kopā.

Gaļa „Well – done” (izcepta) pilnīgi izcepta gaļa, gandrīz bez sulas, taustot ļoti cieta, kā muskuļi starp mazo pirkstiņu un lielo pirkstu, kad tie saspiesti kopā.

 

2 KOMENTĀRI

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.