Sastāvdaļas:
120 g mandeles;
100 g pūdercukurs;
100 g cukurs;
60 ml ūdens
No šī daudzuma sanāks 350 grami marcipāna masas.
Lasi vēl: |
Diētisks un gards deserts: ar biezpienu pildīti āboli |
Pagatavo diētisku siera kūku |
50 ieteikumi kā apmānīt, vai mazināt izsalkumu |
Pagatavošana:
Mandeles aplejam ar verdošu ūdeni, kad tas atdzisīs jūs viegli varēsiet notīrīt miziņu.
Tagad mandeles drusku jāapžāvē cepeškrāsnī pie 100 grādiem 10 – 15 minūtes. Sekojiet tam, lai mandeles nenobrūninās. Pilnībā atdzesējiet mandeles.
Mandeles sasmalciniet miltos virtuves kombainā kopā ar pūdercukuru.
Ūdeni un cukuru ielieciet traukā ar biezu dibenu un sildiet uz vidējas uguns, cukura sīrups jāsasilda līdz 112 grādiem. Ja jums nav kulinārijas termometra, var rīkoties šādi: „veiciet testu ar ūdeni, iepiliniet nedaudz karstā sīrupa piles aukstā ūdenī. Cukura masai jākļūst elastīgai, mīkstai. Sīrupu var ņemt nost no uguns.”
Aplejiet mandeļu miltus ar karsto sīrupu un turpiniet maisīt kombainā. Ja masa ir pārāk bieza, pielejiet ūdeni, ja pārāk lipīga, pielieciet vēl pūdercukuru. Kad atdzisīs, masa paliks vēl biezāka un cietāka.
Var pievienot aromatizētājus vai pārtikas krāsvielas. Ja izmantojiet sausās krāsvielas, tad pirms pievienošanas atšķaidiet viņas minimālā ūdens daudzumā, savādāk marcipāna masa atkal kļūs pārāk lipīga.
Maisiet marcipānu ar rokām, pievienojot pūdercukuru pēc vajadzības.
Marcipānu uzglabājiet ledusskapī ietītu pārtikas plēvē. Glabāšanas laiks apmēram 3 mēneši.