1.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Bīsties – sieviete pie stūres! Kādi daiļā dzimuma pārstāvju tipi sastopami uz ceļiem

 

image-a4b6524e-980x550

Lai arī mūsdienās netrūkst sieviešu, kuras ar auto brauc nevainojami, daiļā dzimuma pārstāvju vidū netrūkst arī tādu, kuras uz ceļa apdraud gan sevi, gan apkārtējos. Portāls MPort apkopojuši sieviešu tipus esot pie stūres, lai pārējie var uzzināt kā uzvesties sastopoties ar tādām.

Adekvāta sieviete-vadītāja

Vada auto apmēram tāpat vīrieši, ar visiem tā plusiem un mīnusiem. Diemžēl gan, šādas autovadītājas ir retums.

“Viss slikti”

Dāmas, kuru autovadīšana aprakstāma kā “viss slikti”, parasti vada mazas, košas krāsas mašīnītes. Tādas parasti tiesības iegūst ar lielām grūtībām vai visbiežāk ar kukuļa palīdzību. Viņas pašas uz ceļa viss biedē, viņas pieņem straujus lēmumus, kuru izpildē spoguļos neskatās. Grūtā situācijā var arī atlaist stūri pavisam, tā vietā apskaujot mīksto mantiņu, aizvērot acis un cerot uz labāko. Pēc kāda laika lielākā daļa tomēr gūst kaut kādu pieredzi un šo kategoriju pamet.

Sieviete-pedants

Parasti tās ir sievietes vecumā no 35 līdz 55 gadiem. Autoskolā mācījās, pieredze vismaz divi gadi. Auto viņas vada līdz pretīgumam pareizi, ievērojot visus (!) noteikumus, izņemot protams nerakstītos. Piemēram, 60km/h zonā viņa brauks ar mazāku ātrumu – katram gadījumam.

Biznesa dāma

Parasti pārvietojas labā auto. Izskatās arī labi. Pie stūres gandrīz vienmēr runā pa telefonu, pēkšņi var izvilkt arī dokumentu kaudzi vai planšeti. Sastrēgumos uzkrāsojas pirms tikšanās, tādēļ arī lēni reaģē uz luksafora gaismas maiņu.

Ārišķīgās sievietes

Parasti brauc sporta mašīnās, siltā laikā – kabrioletos. Par autoskolu pat nav dzirdējušas. Par to kā darbojas auto arī skaidrs nav. Bet zina ko Kristīne teica Andrim par Jurģi. Parasti brauc uz ballīti vai pie kosmetologa. Domā par visu iespējamo, tādēļ viņai nav laika uztraukties par pārējiem satiksmes dalībniekiem.

Ietekmīgas sievietes

Elitārs biznesa klases auto neizpaliek. Tiesības tika uzdāvinātas kopā ar auto. Neievēro nevienus noteikumus. Tādēļ ja uz ceļā sastopas divas šādas, labāk ātri meklēt tuvāko bumbupatvērumu.

Pensionāres

Parādīs vellu katram vīrietim – gan vadīšanas ziņā, kur viņas ir lēnas, bet agresīvas, kā arī visos pārējos jautājumos, jo pārliecināts viedoklis ir vienmēr. Auto tādam ir visādi, izņemot dārgākos.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.