8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

6 paši kaitīgākie produkti. Tikai nesaki, ka mēs tevi nebrīdinājām

 

Garšas karalis – nātrija glutamāts (E-621)

4

Nātrija glutomātu lielā daudzumā pievieno čipsos, cepumos, buljona kubiņos, gaļas izstrādājumos, kā arī sintētiskajās garšvielās. Lai pasargātu sevi, savu ģimeni un draugus, rūpīgi iepazīsties ar to, kas ir rakstīts uz iepakojuma un izvairies iegādāties produktus, kuru sastāvā ir nātrija glutomāts.

Šokolādes izstrādājumi un karameles

5

Lai arī veikalu piedāvājums ir pietiekoši plašs, iegādāties īstu šokolādi nemaz nav tik viegli. Visbiežāk tā šokolāde, kuru varam iegādāties ir skaista kompozīcija no dažādiem aizvietotājiem, hidrogēntaukiem, emulgatoriem un pastiprinātājiem. Izvēloties šokolādi, apstājies pie rūgtās. Dabīgās šokolādes sastāvs ir kakao sviests (nekādas palmu, sojas vai cita veida eļļu tur nedrīkst būt), kakao pupiņas, lecitīns un pūdercukurs.

Savukārt karameles sastāv no tik daudzām un dažādām esencēm, ka sākt runāt par zobu emaljas saglabāšanu šķiet nemaz nav vērts. Turklāt, lielais cukura procents karameļu sastāvā nebūt nedod tām papildu plusus.

Pusfabrikāti un ātrās pagatavošanas produkti

6

Ja kāds parēķinātu, cik daudz pasaulē tiek saražots un patērēts krabju nūjiņu, iznāktu, ka nekādu krabju priekš tāda daudzuma nepietiek.

Krabju gaļas krabju nūjiņās nav. To sastāvā ir maltas zivis, ūdens, ciete, augu eļļa un vesela rinda biezinātāju, aromatizētāju, garšas pastiprinātāju. To, vai lietot šos produktu pārtikā, jāizlemj Jums pašiem, vien kā piemēru var pasniegt daudzos kaķu dzimtes pārstāvjus, kuri no šādas pārtikas mīļuprāt atsakās.

Ātri pagatavojamās nūdeles un kartupeļu biezenis daudziem ir visai ierasts, ikdienišķs produkts. Bet padomājiet – vai šāds ķīmisks uzbrukums organismam patiešām ir vajadzīgs? Pelmeņi, kotletes, zivju pirkstiņi un ēdiens no dažādiem ātrajiem restorāniem neko labu Jūsu veselībai nenesīs.
Ja vēlamies ilgstoši saglabāt spēcīgu un veselu organismu, tad ir jāsaprot, ka mūsdienās obligāti jāseko līdzi tam, kādus pārtikas produktus mēs iegādājamies un lietojam uzturā.

avots: takprosto.cc
 

5 KOMENTĀRI

  1. ēst ir ko bez gala… īstu gaļu nevis izstrādājumus, zivis, olas, griķi, rīsi, visi iespējamie dārzeņi, augļi, ogas, zaļumi…. cukura vietā var lietot medu, margarīna vietā avokado. Vajag tikai gribēt būt veselam.

  2. ha,ha..Palasi tik un paskaties ko rāda TV,nevar ne rīsus,zaļo tēju,ne Ķīnas ķiplokus,tāpat Norvēgu lasi,karpas,foreles-visu kas audzēts jūras dārzos,tad vēl pesticīdu pilnie veikala augļi,saknes un pārējais-zaļumi to skaitā,ja nu vienīgi mūsu loki.Pienu dzert nevar-antibiotikas,gaļa-hormoni,olās ķīmiskās krāsvielas un vēl lērums inžu,maizē,miltos-pesticīdi,TAD KO LAI ĒD???

  3. Ēst vajag to kas pašam ir izaudzēts man piemēram nau nekādu problēmu ir savs dārzs.siltumnīca un ēst ar ir ko.nu es nerunāju par pilsētniekiem bet savus tomātus un redīsus var jau uz palodzes vai balkona ar izaudzēt.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.