6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Tiem, kuri matus mazgā katru dienu… Visi plusi un mīnusi šādai ikdienas procedūrai

 

1 (1)

Daudziem cilvēkiem matu mazgāšana ir tikpat ikdienišķa lieta kā rīta vai vakara duša, bez šīs procedūras daudzi cilvēki nevar iedomāties savas darba dienas sākumu vai beigas. Citi uzskata, ka tas ir pareizais veids, kā kopt matus, kamēr citi paliek pie viedokļa, ka pārāk bieža matu mazgāšanu padara tos vājākus un lūstošākus. Atsevišķi eksperti apgalvo, ka pārāk bieža matu mazgāšana liek tauku dziedzeriem strādāt aktīvāk, kādēļ arī mati ātrāk paliek nespodri un taukaini. Kā tad īsti ir? Cik bieži mati būtu jāmazgā?

  1. Mazgājiet tik bieži, cik nepieciešams
    Pirmkārt, matu mazgāšanas grafiks katram pašam jāsastāda individuāli. Ja patiešām mīlat tīrus matus, tik tīrus, ka tajos neatrast ne puteklīša – mazgājiet katru dienu. Ja ieveidojat frizūru un netiecaties pēc perfektas tīrības – matus var mazgāt arī reizi 3-4 dienās. Protams, ka katru dienu ejot dušā, ir neparocīgi censties noslēpt matus, lai tie neizmirktu, bet mazgāt tos tad, kad nav nepieciešamības, arī nevajadzētu.
  2. Matu mazgāšana katru dienu – pēc noteikumiem
    Lai ikdienišķā, tāpat kā ne tik biežā matu mazgāšana matiem nekaitētu, ir vērts ievērot pāris noteikumus. Pirmkārt, rūpīgi jāizvēlas šampūns. Tam ir jāatbilst Jūsu matu tipam, atcerieties, ka ikdienišķai matu mazgāšanai nevajadzētu izmantot šampūnu taukainiem matiem. Šādi šampūni ir pietiekoši agresīvi un tos nedrīkst lietot biežāk kā 2 reizes nedēļā.

Mazgājot matus katru dienu ir ieteicams izmantot balzāmus un maskas – tie aizsargās matus no ārējo faktoru ietekmes un pabaros tos visā to garumā, tāpat maskas un balzāmi neitralizē cietā ūdens ietekmi uz matiem, kurš ar laiku var izraisīt matu sausināšanos. Starp citu, ūdenim, ar kuru mazgājiet matus, jābūt siltam, pat mazliet vēsam.

Karstais ūdens stimulē tauku dziedzeru darbību, no kā mati ātrāk kļūst nespodri. Analoģisks efekts rodas, ja tiek izmantots karsts fēns.

Un pēdējais – ja ik dienu mazgājiet matus – šampūnu rūpīgi ieziediet matu saknēs un tikpat rūpīgi izskalojiet, galiem pietiek pavisam neliela daudzuma šampūna, vai pat tikai tā, kurš notek no galvas ādas.

Lai gan konkrētus, detalizētus ieteikumus galvas ādas kopšanai un mazgāšanai ārsti un eksperti nedod, tomēr tiek ieteikts, ka ikdienišķa galvas matu mazgāšana ir nepieciešama tikai taukainiem matiem. Normāliem matiem pietiek ar mazgāšanu reizi 2-3 dienās.

avots: takprosto.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.