6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Bez jokiem – šis ir kulinārijas hīts. Tavi viesi būs sajūsmā no vistas alū

 

0

Vista alū – tas ir tāds savāds savienojums, bet tas tā liekas tikai uz pirmo brīdi. Pagatavot vistu šādā veidā ir pat ļoti viegli, bet rezultāts tevi pārsteigs. Jo vistas ēdieni uz mūsu galda viesojas ļoti bieži, bet gribas kaut kā dažādot ēdienkarti, piešķirt kādu rozīnīti. Tāpēc mēs tev piedāvājam neparastu recepti, kas kļūs par īstu kulinārijas hītu. Šis ir lielisks variants arī romantiskām vakariņām, kā arī svētku galdam.

Vista alū

Sastāvdaļas

  • 4 vistu kājas
  • 0,33 l alus
  • 1 sīpols
  • pipari un sāls – pēc garšas
  • 3 ēd.l. olīveļļas

Pagatavošana

  1. Nomazgā un nosusini vistu kājas. Pēc tam sagriez uz pusēm, tā būs ērtāk tās izvietot uz pannas. Sīki sagriez sīpolu un apcep to uzsildītā eļļa. Pēc tam tur pievieno vistu kājas un apcep tās no abām pusēm. Neuztraucies, sīpoli nepiedegs – viņš vienkārši sautēsies alū un kļūs par daļu no mērces, kļūs praktiski karamelizēts. 1
  2. Tagad vistu kājām var pievienot sāli un piparus. Šai receptei ļoti piestāv arī sarkanais pipars. Pēc tam, kas vistu kājas ir apcepušās, pievieno pus pudeli gaišā alus, uzliec vāku un sautē aptuveni 40 minūtes.2
  3. Kad gatavosi šo ēdienu, māju piepildīs svaigi izceptas maizes smarža, ļoti patīkama un aromātiska. Pēc 40 minūtēm pievieno vistai atlikušo alu un vēl kādu laiku pasautē. Vistu kājas laiku pa laikam apgriez.3
  4. Tas arī viss. Ēdiens gatavs! Vistu var pasniegt ar rīsiem, dārzeņiem, kartupeļiem, makaroniem, kas vien tev labāk patīk. Vista ir garšīgāka, kad tā ir karsta, tomēr arī aukstai piemīt sava pārsteidzošā garša.4

Izmanto iespēju iepriecināt sevi un savus tuviniekus ar šo vienkāršo, bet tik oriģinālo recepti. Rezultāts tevi pat ļoti pārsteigs!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.