11.4 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Lai palīdzētu svešiniekam, sportiste izdarīja TO, ko uzdrīkstētos ne katrs. Neticama rīcība!

 

Mūsdienās lielā sporta pasaulē sentimentam nav vietas. Lielākā daļa atlētu uzvaras dēl ir gatavi uz visu. Bieži vien viņi pat nekaunas izmantot neatļautas cīņas metodes, lai uzveiktu savus konkurentus. Tomēr mūsu laikos notiek arī patīkami izņēmumi. Forši, ka nav izmiruši cilvēki, kuriem cilvēciskās vērtības ir dārgākas par medaļām un sportiskiem sasniegumiem.

Maratona skrējiena laikā Malaizijā skatītāji kļuva par aculiecinikiem izcilai rīcībai, ko veica kenijiešu sportiste Žaklina Kiplimo. 10 kilometru atzīmē Žaklīna paķēra no speciāla galda pudeli ar ūdeni, lai padzertos. Šajā mirklī viņa pamanīja netālu skrienošo puisi, kuram bija amputētas abas rokas. Todien bija ļoti karsts, un skrējējs burtiski vai mira no slāpēm. Toties viņš nevarēja paņemt ūdeni, lai padzertos!

1

Tad Žaklīna nolēma ziedot savu rezultātu un sāka skriet līdzās puisim gandrīz visu atlikušo distanci. Viņa skrēja blakus un nepieciešamības gadījuma padzirdīja puisi ar ūdeni no savām rokām.

2

Tikai četrus kilometrus pirms finiša, pārliecinājusies, ka puisis varēs pats aizskriet līdz finišam, Žaklīna izrāvās uz priekšu. Rezultātā kenijiešu sportiste finišēja otrā starp sievietēm. Toties skatītājiem viņa bija īsta uzvarētāja!

3

Pēc finiša kautrīgā kenijiešu skrējēja teica, ka savā rīcībā nesaskata neko varonīgu, un viņai ne kripatiņas nav žēl par pazaudēto uzvaru. Jo cilvēciskā palīdzība viņai nozīmē daudz vairāk par sporta medaļām.

4

Žaklīnas Kiplimo piemērs rāda, ka pat sporta cīņu karstumā vienmēr vajag palikt par Cilvēku un palīdzēt citiem cilvēkiem. Šī rīcība ir pelnījusi vislielākās uzslavas.

avots: ofigenno.cc
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.