1.1 C
Rīga
otrdien, 19 marts, 2024

Sekss kritiskajās dienās: to jūs vēl nezinājāt

 

12-period-sex.w750.h560.2x

Par to tiek runāts maz. Daudzi sākotnēji uzskata šo tēmu par slēgtu, citus nemaz nemulsina nosmērēta veļa pēc seksa mēnešreižu laikā. Vienalga lielākā daļa pret seksu mēnešreižu laikā izturas ar aizspriedumiem. Protams, nedaudz neērti, bet, vai tiešām ir vērts atteikties no tuības šajā mēneša periodā?

Tālāk sekojošie daži fakti var izmainīt jūsu viedokli:

  1. Sekss var samazināt mēnešreižu ilgumu. Uzreiz pēc seksa, it īpaši, ja tas ir bijis labs, un jums ir bijis orgasms, var pastiprināties asins izdalīšanās daudzums. Tas nozīmē, ka iekšējo muskuļu saīsināšanās dēļ notikusi aktīva endometrijas atslāņošanās, un tas nozīmē, ka tās ir palicis mazāk, un mēnešreizes būs īsākas.
  2. Sekss samazina menstruālās sāpes. Endorfīni, kas izdalās orgasma laikā, atslābina sāpes. Jo spēcīgāks orgasms, jo spēcīgāka atsāpināšana – pietiekami labs iemesls seksam mēnešreižu laikā.
  3. Sekss samazina stresu, kas raksturīgs PMS – atkal jau pateicoties tiem pašiem endorfīniem.
  4. Tāds sekss var būt pat patīkamāks, nekā parastais. Šajā periodā sieviete kļūst vēl jūtīgāka ne tikai emocionāli, bet arī fiziski, kas jebkurā gadījumā uzlabo jebkuras sajūtas seksa laikā.
  5. Vīrietim tas ir pilnīgi nekaitīgi. Asinīs, kas izdalās, nav nekādas infekcijas.
  6. Seksā mēnešreižu laikā vēl var palikt stāvoklī, tāpēc izsargāties vajag. Iespējamība ir lielāka sievietēm ar neregulāru ciklu, bet risks pastāv visām. Ovulācijas cikli ir neparedzami, un arī vīrieša sperma var izdzīvot 7 dienas.

7. Mēnešreižu laikā sieviete ir neaizsargātāka pret dzimuminfekcijām atvērtas dzemdes dēļ – vēl viens iemesls izsargāties.

Lasi vēl:

Sekss pazemina sāpju sajūtu! Un citi 15 fakti par dzimumattiecībām

Sekss un tā brīnumaina ietekme uz veselību

Ņem vērā! 10 veidi, kā sekss spēj uzlabot mūsu veselību

Sekss kā fitness, 5 idejas

Sekss sabiedriskās vietās: 10 īsi, reāli stāstiņi. Padalies ar savējo!

 

avots: soulpost.ru
 

4 KOMENTĀRI

  1. Es zināju…un kurš izdomāja to nosaukumu- kritiskās dienas?? Man, piemēram, ir enerģijas pieplūdums,priecājos, piem, ja Lattelekom maratons iekrīt mēnešreižu laikā.

  2. Nau visam tas dienas vienadas tam es piekritu…citreiz tas ir normali un patikami bet citreiz pretigi un galigi nau vajadzigs

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.