Japāņu šašliku marināde: ar sojas mērci un ingveru
- Īsteni aziātiska garša.
Porciju daudzums: uz 2 – 3 kg gaļas. Pagatavošana: 180 minūtes.
Jums būs nepieciešams:
- 200 ml sojas mērce;
- 200 ml terijaki mērce;
- 2 gab. laima;
- 1 – 2 čili pipari (pēc vēlēšanās);
- neliela kinzas buntīte;
- 100 grami svaiga ingvera;
- 50 ml sezama eļļa.
Pagatavošanas process:
- Samaisiet sojas mērci ar terijaki mērci. Laimu sagrieziet daiviņās un izspiediet sulu mērču maisījumā. Rupji sasmalciniet kinzu un, ja izmantojat, čili piparus un pievienojiet marinādei. Turpat pievienojiet sarīvētu vai sīgi sagrieztu ingveru.
2. Marinādei pievienojiet sezama eļļu un labi samaisiet.