Balkānu marināde šašlikam: ar jogurtu, kinzu un papriku
- Marināde šašlikam ar jogurtu, kinzu un papriku padara gaļu īpaši delikātu un maigu.
Porciju daudzums: uz 2 kg gaļas. Pagatavošana: 180 minūtes.
Jums būs nepieciešams:
- 3 gab. Lielas, saldas sarkanās paprikas;
- 150 grami kinza (liels saišķītis);
- 600 grami dabīgā jogurta;
- sula no ½ citrona;
- sāls.
Pagatavošanas process:
- Iepriekš papriku apcepiet uz uzkarsēta grilla līdz tā paliek tumša, tad marinādei būs dūmu aromāts.
2. Attīriet papriku no sēklām un sagrieziet lielos kubiciņos vai strēmelēs.
3. Rupji sagrieziet kinzu, samaisiet ar jogurtu, pievienojiet citrona sulu, sāli un sagrieztu papriku. Samaisiet.