Provansas šašliku marināde: ar garšaugiem
- Garšaugu spilgtās notis asistē dabīgajai gaļas garšai, bet to nenomāc.
Porciju daudzums: uz 2 – 3 kg gaļas. Pagatavošana: 180 minūtes.
Jums būs nepieciešams:
- 500 ml extra virgin olīveļļa;
- 500 ml rafinēta augu eļļa;
- sula no ½ citrona;
- neliela buntīte timiāna;
- 3-4 zariņi rozmarīna;
- 2 lapiņas salvijas;
- 5-6 ķiploka daiviņas;
- rupji malti melnie pipari.
Pagatavošanas process:
- Samaisiet olīveļļu ar saulespuķu eļļu. Pievienojiet citrona sulu, rupji maltos piparus, zaļumus.
2. Ar naža plato galu saspiediet ķiploku un pievienojiet marinādei. Samaisiet.