Vidusjūras šašliku marināde: ar tomātiem un baziliku
- Asa un svaiga, šī marināde uzlabos no dabas ne pārāk izteiksmīgo gaļu vai zivi.
Porciju daudzums: uz 2 – 3 kg gaļas. Pagatavošana: 360 minūtes.
Jums būs nepieciešams:
- 1 litrs tomāti savā sulā, notīrīti, sagriezti;
- 1 citrona sula;
- 70 grami cukura;
- 1 ēdamkarote kaperu;
- 5 ķiploku daiviņas;
- 100 grami baziliks;
- 100 ml extra virgin olīveļļa;
- sāls;
- pipari.
Pagatavošanas process:
- Tomātu masu samaisiet ar cukuru un kaperiem.
2. Ķiploku saspiediet ar naža plato galu un rupji sagrieziet, pievienojiet marinādei. Ar rokām saplēsiet bazilika lapas un pievienojiet marinādei kopā ar olīveļļu, sāli un pipariem. Samaisiet.