Florences šašliku marināde: ar citronu un rozmarīnu
- Citrons ir maigāks par etiķi. Tas mīkstina cietās stiegras, piešķirot produktam individualitāti.
Porciju skaits: uz 2 – 3 kg gaļas. Pagatavošana: 180 minūtes.
Jums būs nepieciešams:
- 2-3 gab. Citroni;
- 1 ķiploka galviņa;
- neliela buntīte rozmarīna;
- neliela buntīte estragona;
- 300 ml extra virgin olīveļļa;
- 700 ml jebkāda veida rafinēta augu eļļa;
- rupji malti melnie pipari.
Pagatavošanas process:
- Citronus sagrieziet lielos gabalos, samaisiet ar rupji sagrieztu ķiploku, rozmarīna un estragona lapām.
2. Labi samīciet visu ar rokām, uzlejiet olīveļļu un rafinētu augu eļļu, pievienojiet rupji maltos melnos piparus. Samaisiet.